Aproape 600 de preoti in Episcopia Maramuresului si Satmarului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sute de preoti anunta cuvantul Domnului in bisericile din Maramures si Satu Mare. Numarul a fost facut public de catre reprezentantii Episcopiei Maramuresului si Satmarului, care au aratat, intr-un comunicat de presa, cu ocazia Adunarii Eparhiale a Episcopiei Maramuresului si Satmarului, ca Episcopia are un numar de 93 de parohii urbane, 380 de parohii rurale cu 30 de filii, deservite de 573 de clerici si alti 18 preoti caritativi, care activeaza in spitale, penitenciare sau institutii ce apartin de Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Afacerilor Interne si Administratiei, precum si 30 de manastiri si 10 schituri.

In anul 2016 au fost hirotoniti intru preot si diacon un numar de 17 clerici, 43 de clerici si 9 personalitati din randul mirenilor au fost distinsi pentru activitatea lor in folosul Bisericii neamului nostru romanesc, s-au pensionat un numar de 9 preoti, iar un numar de 8 preoti au fost sanctionati disciplinar.

Pe cuprinsul eparhiei sunt in constructie 30 de biserici si manastiri, doua sedii de protopopiat si 4 case parohiale. Sunt in lucru 21 de santiere de pictura bisericeasca, in conformitate cu Regulamentul Comisiei de Pictura Bisericeasca, si se efectueaza lucrari de restaurare, reabilitare si consolidare la doua biserici monument istoric (biserica ”Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” Copalnic Manastur si biserica ”Sfintii Apostoli Petru si Pavel” Somcuta Mare).

In plan cultural, vorbim de aparitia in editura eparhiala a 6 monografii-album (4 protopopiate, Catedrala Episcopala si Manastirea ”Sfanta Ana “ Rohia), precum si a altor 5 titluri de carte. Tot la activitatea editoriala, la nivel eparhial, au aparut 7 titluri de reviste eparhiale, teologice si parohiale, un supliment de spiritualitate ortodoxa si un suport de curs pentru scolile maramuresene.

Ziarmm

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. justitiar verde

    Era interesant dacă eram informați şi câte botezuri au fodt căte cununii, câte înmormântări şi câți euro s-au cheltuit cu intretinerea episcopiei si a aparatului acesteia. Era frumos şi bine să cunoaştem valoarea ajutoarelor bisericeşti pentru mirenii in nevoi.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole