Aproape cinci milioane de lei alocati comunei Baita de sub Codru de MDRAPFE, pentru modernizarea si reabilitarea strazilor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

O alta suma importanta de bani vine in judetul Maramures, de aceasta data in comuna Baita de sub Codru, respectiv 4.964.604,00 lei pentru realizarea obiectivului de investitii modernizare si reabilitare strazi in comuna, se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Marmures.

Valoarea totala a investitiei este de 5.147.018,00 lei, iar cheltuielile aferente contributiei de la bugetul de stat sunt cele prevazute in O.U.G. nr. 28/2013, aprobata prin Legea 89/2005 si in Normele Metodologice.

Aurel Dumuta, primarul comunei Baita de sub Codru a declarat ca vineri, 24 noiembrie au demarat procedurile de pregatire a dosarului pentru achizitia publica in ceea ce priveste aceasta lucrare si spera ca, pana in primavara anului 2018, sa existe santiere in lucru pe cele cinci tronsoane de drum comunal.

”Pe langa acest proiect extrem de important, finantat deja pe PNDL2, prin care vom moderniza si reabilita 5,13 km de drumuri comunale, avem inca un proiect depus la MDRAPFE, pe PNDL2, unde asteptam sa primim finantarea. Este vorba despre reabilitarea altor doi kilometri de drum in satul Urmenis, proiect cu o valoare estimata la aproximativ doua milioane de lei.

Recent, am semnat o finantare importanta si pe Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), in suma de 500.000 de euro, bani cu care vom reabilita cele doua camine culturale din satele Baita si Urmenis. Si acest proiect este in faza de achizitie publica si speram ca, in primavara sa demareze efectiv lucrarile.

Ca proiecte mari aflate in derulare pot aminti reabilitarea DC 90 Baita – Basesti, proiect in valoare de aproximativ 4,4 milioane de lei, precum si reabilitarea DC 91, intre Asuaju de Jos – Baita si Basesti, unde exista o finantare de aproximativ sapte milioane de lei, bani obtinuti pe PNDL1”, a declarat primarul comunei Baita de sub Codru, Aurel Dumuta, se mai arata in comunicat.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *