Aproape gata: Cum arata Parcul Central din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

parc centralParcul Central din Baia Mare este aproape gata, in momentul de fata mai ramanand cateva detalii de aranjat, dupa cum se vede din imaginea facuta de pe Catedrala Episcoapala.

Parcul va contine un Centru Expozitional de cactusi – colectie Vida Geza; o zona de cultivare in aer liber a plantelor floricole anuale, bienale, perene si medicinale, foisoare si pergole; alei pietonale, precum si un labirint verde, o fantana arteziana din piatra, o zona de picnic si spatiu pentru reprezentari artistice si un ansamblu de joaca pentru copii.

Parcul va cuprinde, de asemenea, echipamente performante necesare pentru cresterea sigurantei, respectiv sapte camere video de supraveghere.

Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana si se ridica la suma de aproximativ 15,9 milioane de lei, bani proveniti din fonduri europene, municipalitatea contribuind cu 250.000 de lei.

Vlad HERMAN

Sursa foto: Facebook.com

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

12 Comments

 1. Ioan

  Drept-i ca e cam mult beton da daca dom primar asa o vrut asta e,dupa ce mai comentati cand e aproape gata. N-o fost in dezbatere publica? O fost asa ca e degeaba cu carcotitul.

  Reply
  1. Vasile

   Haha! De parca ar conta vreo alta parere decat a lui. N-o fost infiintate vestitele CCR-uri? Cum o comentat unu’ pa invers, le-o desfiintat.

   Reply
   1. the baimarean

    vasile , nu te lega de ccr-uri ca i se imfla venele in cap la marile sfatuitor Attila Somogyi si foarte probabil si lui Cato:))

    Reply
    1. Vasile

     Baimarean, nu stiu cine-i Cato, dar pe dl Somogyi il cunosc. Crede-ma, daca infantilul l-ar fi ascultat, ar fi ramas primar pe viata, iar noi am fi avut un oras normal. CCR-urile sunt o idee buna, dar nu pentru un copil razgaiat cu apucaturi de Kim Yr Sen.

     Reply
 2. Kovacs Stefan

  minunat!sublim!genial!magistral!super!hiper!numai:,,cui prodest"atita beton,eu parca as sta mai la umbra…da' or fi citeva babe pensionare sa aplaude proiectul marelui geniu genial 🙂 …

  Reply
 3. Paul

  Parca era mai bine sa se faca un strand acolo un Aqua Park mai micut, dar nah asta este mai bine parcurgem 60 de km :-j

  Reply
 4. laleaua

  am o singura intrebare. pe noi lalelele de ce ne-au plantat inainte de ultimele detalii ca ne-am ofilit deja. eram gratis?

  Reply
 5. Daniel Muresan

  BAIA MARE a devenit mai frumoasă, i-a crescut cu câteva trepte confortul şi măreţia. Ar fi bine dacă am putea admira, cât de repede posibil, PIAŢA UNIVERSITĂŢII, un centru urban care să ne arate spiritul actual al urbei noastre… De la Universitate până pe malul Săsarului, de la bl. bucla, până la cealaltă extremitate, stă disponibil, ne îndeamnă la o cuvenită schimbare, un spaţiu de circa 3 ha, parcă doritor de întrecere cu creativitatea locuitorilor. În centrul acestei pieţe, prin concurs, s-ar cuveni UN MONUMENT CARE SĂ NE REPREZINTE SPIRITUALITATEA, ORAŞUL, JUDEŢUL. Alte câteva pieţete, cu mici ajustări, în mod sigur ne pot onora şi bucura. Ele, noi aşteptăm răbdători, aşteptăm cu îăncântare: ( în locul McDonald`s, la RFN, la intersecţia str. V. Alecsandri cu B-dul Republicii, pe stada Munteniei, în faţa gării, pe str, G. Coşbuc, dincolo de Kaufland ( un parc cu pod pietonal peste râul Săsar ) etc. Doamne ajută ! Felicitări tuturor celor ce s-au implicat în realizarea PARCULUI CENTRAL !

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2