Aproape jumatate din forta de munca din Romania este concentrata in 10 sectoare de activitate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

baniZece sectoare de activitate concentreaza 48% din forta de munca din Romania si peste 50% din cifra de afaceri realizata de intreaga piata, se arata intr-un studiu remis joi AGERPRES.

Industria prelucratoare, agricultura, constructiile si invatamantul sunt sectoarele din care au migrat, in ultima perioada, segmente importante ale fortei de munca. Transferul de forta de munca s-a facut si catre zona antreprenoriala, in special catre comert, insa acest lucru este departe de a fi perceput ca un element cu influenta pozitiva majora din cauza unor factori obiectivi.

In Romania activeaza, conform studiului realizat de ICAP Romania, aproape 200.000 de companii mici si mijlocii in acest domeniu. Majoritatea companiilor mici si medii din Romania isi bazeaza activitatea pe un concept de afaceri cu o valoare adaugata mica — cumpara de la producatori si vand catre alte companii, spre deosebire de o abordare bazata pe productie sau cercetare — domenii care presupun insa un necesar de capital mult mai mare, respectiv de o calificare inalta.

La finalul anului 2014, in clasamentul primelor 10 sectoare care angajeaza aproape jumatate din forta de munca din Romania conduce comertul cu amanuntul, cu exceptia autovehiculelor si motocicletelor.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2