Aproape noua milioane de turisti straini au vizitat Bulgaria in 2017; obiectivul este de 10 milioane

Popularitatea Bulgariei ca destinatie turistica sporeste constant iar numarul turistilor straini care viziteaza tara creste in fiecare an, statisticile pe 2017 indicand ca 8,882 milioane de vizitatori straini au venit in Bulgaria, in crestere cu 7,6% fata de 2016, a anuntat vineri ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, transmite Novinite, informeaza AGERPRES.

De asemenea, veniturile obtinute de pe urma turistilor straini au urcat cu 9,3% anul trecut, la 6,895 miliarde de leva, conform datelor Bancii Centrale a Bulgariei. In ultimii doi ani, cresterea anuala medie a turistilor straini a fost de 12%, in timp ce la nivelul UE a fost de aproximativ 7%, a subliniat Angelkova.

Oficialul a adaugat ca sunt in derulare doua proiecte pentru a atrage si mai multi vizitatori straini. Ministerul Turismului promoveaza destinatiile spa in intreaga tara iar in parteneriat cu Ministerul Agriculturii sunt create 12 trasee turistice dedicate vinului si bucatariei locale.

Conform unor statistici publice recent de Ministerul Turismului, cei mai multi vizitatori straini in Bulgaria au provenit din Grecia (1,16 milioane) si Romania (1,14 milioane). Pe locurile urmatoare sunt turistii din Germania, Turcia, Rusia, Macedonia, Serbia, Polonia si Marea Britanie.

Autoritatile de la Sofia vor sa atraga zece milioane de turisti straini, un obiectiv pe deplin realizabil, a afirmat recent ministrul Turismului, Nikolina Angelkova.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1