Aproape o treime dintre victimele bombardamentelor israeliene in Fasia Gaza sunt femei si copii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Femeile si copiii reprezinta 30% dintre cei 172 de palestinieni care si-au pierdut viata in cele sapte zile de bombardamente aeriene israeliene in Fasia Gaza, relateaza luni DPA, citand surse palestiniene, transmite Agerpres.

Conform bilantului furnizat de Ashraf al-Qedra, purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii din Fasia Gaza, printre morti s-ar afla 29 de femei, dintre care sapte nu au implinit inca 18 ani.

De asemenea, in urma bombardamentelor aeriene israeliene si-au pierdut viata 24 de barbati sub 18 ani, din care in jur de jumatate sunt copii de zece ani sau sub aceasta varsta, iar victima cu varsta cea mai frageda are 18 luni.

DPA mai noteaza ca doi dintre barbatii ucisi in atacurile aeriene aveau 75 si respectiv 80 de ani, precizand insa ca este dificil de verificat din surse independente cati dintre cei 119 barbati ucisi in total erau civili.

Bilantul mortilor l-a depasit pe acela al ofensivei israeliene din noiembrie 2012, cand conform grupului pentru drepturile omului B’Stelem au fost ucisi 167 de palestinieni, noteaza DPA.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2