Aproape trei milioane de masini Volkswagen au fost “manipulate” in Germania

PNL

VolkswagenVolkswagen (VW) “a manipulat” in Germania testele privind nivelului emisiilor la 2,8 milioane de masini, a anuntat vineri ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, transmit DPA si Reuters.

‘Pe baza datele noastre, camionetele si masinile fabricate de Volkswagen sunt de asemenea echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare’, a adaugat Dobrindt.

Joi, ministrul german al Transporturilor a declarat: ‘Am fost informati ca si in Europa, vehicule cu motoare diesel de 1,6 si doi litri sunt afectate de manipulari’. Acesta a anuntat ca teste cuprinzatoare vor fi efectuate si la masinile produse de alte companii auto.

La Bursa de la Frankfurt, actiunile Volkswagen au scazut vineri cu 4%, la 107,65 euro. Din cauza declinului actiunilor, VW a pierdut saptamana aceasta aproape 25 miliarde de euro (28 miliarde de dolari) din capitalizarea de piata.

Volkswagen este acuzat ca ar fi manipulat rezultatele testelor autoritatilor SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea masinilor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor dar nu si in timpul operatiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluarii era mai ridicat, sustine Agentia pentru Protectia Mediului din SUA (EPA).

Reprezentantii VW au recunoscut ca au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor si au anuntat ca 11 milioane de vehicule diesel vandute in intreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare. Numai in SUA, amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul. Reparatiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. Sunt vizate modelele produse in ultimii sapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat si Audi A3.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1