Aproape un milion de copii, grav afectati in urma cutremurului din Nepal

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

un-cutremur-extrem-de-puternic-s-a-produs-in-nepal-304543Aproape un milion de copii au fost „grav afectati” in urma cutremurului devastator din Nepal in care si-au pierdut viata peste 3.200 de persoane, a declarat un purtator de cuvant al UNICEF (Fondul Natiunilor pentru Copii), in timp ce echipele de interventie continua operatiunile in zona dezastrului, relateaza luni DPA citata de Agerpres.

UNICEF a anuntat ca echipele de interventie sunt preocupate de riscul aparitiei unor boli infectioase si al contaminarii apei, in contextul in care sute de mii de nepalezi dorm in corturi sau in aer liber.

”Ceea ce stim acum este ca sunt aproape un milion de copii grav afectati. Cea mai mare preocupare a noastra pentru ei in acest moment este accesul la apa potabila si la conditii salubre, stim ca resursele de apa si alimente sunt in curs de epuizare’, a declarat Christopher Tidey, specialist in comunicare al UNICEF.

In total 3.218 persoane si-au pierdut viata si cel putin 6.500 au fost ranite in urma cutremurului cu magnitudinea de 7,9 grade produs sambata in Nepal, a declarat un oficial al politiei. Este cel mai grav seism produs in aceasta tara din 1934, cand 8.500 de oameni si-au pierdut viata intr-un cutremur.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole