Aproximativ 18.500 pachete cu tigari de contrabanda confiscate de politistii de frontiera maramureseni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Marti, 3 octombrie, in jurul orei 22.00, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul Sectorului PF Sarasau, judetul Maramures, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat, pe directia localitatii Sighetu Marmatiei, mai multe persoane care se deplasau de la malul raului Tisa spre interiorul tarii, transportand in spate colete voluminoase.

„In momentul in care lucratorii nostri au actionat pentru retinerea acestora, persoanele in cauza au abandonat coletele si s-au dispersat in directii diferite, fugind spre malul raului Tisa.

In urma actiunii, s-a reusit retinerea a doi barbati, ceilalti sarind in apa raului Tisa si intorcandu-se inot, pe teritoriul ucrainean. Imediat, au fost anuntate autoritatile ucrainene despre eveniment in vederea cercetarii in comun a cazului.

Cei doi barbati au fost indentificati ca fiind cetateanul ucrainean Alexandru I. in varsta de 31 de ani si cetateanul roman S. Vasile de 19 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.

La fata locului au fost descoperite 15 colete ce contineau tigari de provenienta ucraineana. In continuare, s-a luat masura conducerii celor doi barbati impreuna cu tigarile la sediul politiei de frontiera, pentru cercetari”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

In urma inventarierii celor 15 colete, a rezultat cantitatea de 11.998 pachete tigari, marca Marble, in valoare de 140.300 lei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda, complicitate la contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat.

In continuare, se fac cercetari in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Valea Viseului au descoperit, in zona de responsabilitate, abandonate intr-o constructie izolata, 13 colete voluminoase ce contineau tigari provenite din contrabanda.

Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, iar in urma inventarierii a rezultata cantitatea de 6.500 pachete tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 76.000 lei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari in vederea depistarii persoanelor implicate in activitatea infractionala si tragerea la raspundere a acestora.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2