Aproximativ 33.000 pachete cu tigari de contrabanda, confiscate la frontiera de nord

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au confiscat 33.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana. Autovehiculul folosit in activitatea infractionala a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: „Ieri, 10 noiembrie a.c., un echipaj al politiei de frontiera  a observat in curtea unui imobil de pe raza localitatii Vicovu de Sus, judetul Suceava, un microbuz marca Mercedes Sprinter, inmatriculat in Marea Britanie, in care erau colete voluminoase. Proprietarul imobilului a declarat ca nu stie cine a lasat microbuzul pe proprietatea sa, iar cu acordul acestuia, politistii de frontiera au intrat in curte si au constatat ca in interiorul autovehiculului erau mai multe colete cu tigari. Drept urmare, s-a luat masura conducerii vehiculului cu tigari la sediul institutiei in vederea continuarii cercetarilor.”

In urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 32.400 pachete cu tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana. Intreaga cantitate de tigari, in valoare de peste 379.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar microbuzul folosit in activitatea infractionala, in valoare de 20.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava, in continuare efectuandu-se cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, precum si pentru depistarea tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Contrabanda si la Sighet

Si politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control, in zona de competenta au descoperit, pe o strada din municipiul Sighetu Marmatiei, o persoana care avea asupra sa o geanta de voiaj plina cu tigari, de provenienta ucraineana.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: „In urma inventarierii tigarilor din bagaj, s-a constatat faptul ca este vorba despre 529 pachete cu tigari, in valoare de aproximativ 6.200 de lei, marfa ce a fost ridicata in vederea confiscarii.”

Acum, sunt efectuate cercetari activitati specifice in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2