Aproximativ 4.000 de militari, 200 de mijloace tehnice si peste 50 de avioane – la parada de Ziua Nationala

Reclame home 1
Reclame home 1

Aproximativ 4.000 de militari si specialisti din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii si Administratia Nationala a Penitenciarelor, din care 500 de militari din peste 20 de tari aliate sau partenere, aproximativ 200 de mijloace tehnice si peste 50 de aeronave vor participa, pe 1 Decembrie, incepand cu ora 11,00, la parada militara organizata de Ziua Nationala a Romaniei in Piata Arcul de Triumf din Bucuresti, informeaza vineri MApN, transmite AGERPRES.

Pe 1 Decembrie, tot in Bucuresti, va avea loc, incepand cu ora 9,00, o ceremonie militara si religioasa de depuneri de coroane si jerbe de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I.

De Ziua Nationala, reprezentanti ai Armatei Romaniei vor participa, la solicitarea si cu sprijinul autoritatilor locale, la pregatirea, organizarea si desfasurarea de ceremonii militare si religioase de depunere de coroane de flori, intalniri cu militari veterani si veterani de razboi, defilari si expozitii de tehnica militara de lupta si armament in unele garnizoane in care sunt dislocate mari unitati si unitati militare.

Drapelul national va fi arborat in toate institutiile militare din tara, iar la bordul navelor maritime si fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Militarii aflati in misiune in teatrele de operatii din Afganistan, Balcanii de Vest si Mali, precum si cei aflati in misiune in Polonia desfasoara ceremonii militare si activitati specifice cu ocazia Zilei Nationale.

Repetitiile pentru parada militara deschise reprezentantilor mass-media vor avea loc miercuri, de la ora 9,45, la Terenul de instructie Ghencea si sambata, de la ora 9,00, in Piata Arcul de Triumf.

MApN precizeaza ca folosirea dronelor (Remotely Piloted Aircraft Systems – RPAS) in spatiul aerian unde se desfasoara manifestarile dedicate Zilei Nationale este interzisa, conform prevederilor articolului 12 din Hotararea de Guvern 912/2010.

Pentru buna desfasurare a paradei militare de Ziua Nationala a Romaniei, Brigada Rutiera Bucuresti va dispune masuri pentru asigurarea fluentei in trafic si informarea conducatorilor auto asupra restrictiilor rutiere pe arterele care converg catre Piata Arcul de Triumf pentru zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie.

MApN recomanda publicului spectator sa vina la parada fara bagaje voluminoase.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2