Aproximativ 60% dintre romani considera ca Guvernul ar trebui sa-si incheie mandatul la termen

ponta-sedinta-de-guvernAproximativ 60% dintre romani considera ca Guvern ar trebui sa-si incheie mandatul la termen si ca Romania are nevoie de o noua Constitutie, potrivit unui barometru Inscop Research facut public vineri.

“Sondajul realizat de Inscop Research la comanda cotidianului “Adevarul” releva ca parerile romanilor in ceea ce priveste trecerea la votul pe lista sunt impartite. Majoritatea respondentilor considera ca Romania are nevoie de o noua Constitutie si de mentinerea in functie a actualului guvern pana in 2016. De asemenea, sondajul releva ca, in opinia celei mai mari parti a romanilor, presedintele si premierul trebuie sa gaseasca solutii de compromis pentru a rezolva problemele de interes public”, se arata intr-un comunicat remis vineri AGERPRES de Inscop.

Potrivit sondajului, 58,5% dintre cei chestionati sunt de parere ca Guvernul ar trebui sa isi incheie mandatul la termen, in 2016, doar 29,6% dintre romani fiind de parere ca trebuie sa fie inlocuit cat mai repede. Procentul celor care nu stiu sau nu au raspuns la aceasta intrebare este de 11,9%.

67,8% dintre cei chestionati apreciaza activitatea presedintelui Klaus Iohannis la patru luni de la preluarea mandatului, procentul celor care nu o apreciaza fiind de 20,1%.

Activitatea premierului Victor Ponta din primele patru luni ale lui 2015 este apreciata de 41,1% dintre romani, procentul celor care nu o apreciaza fiind de 46,9%.

Majoritatea romanilor, 72,7%, dintre sunt de acord ca atunci cand presedintele si premierul au puncte de vedere diferite cei doi trebuie sa gaseasca solutii de compromis pentru a rezolva problemele de interes public, 16% dintre ei considera ca atat seful statului, cat si seful Guvernului trebuie sa isi mentina opiniile fara a face compromisuri, in timp ce 11,3% au ales varianta “nu stiu /nu raspund”.

36% dintre cei chestionati de operatorii Inscop sustin organizarea de alegeri parlamentare anticipate, procentul acestora fiind in februarie 2014 de 33,4%. 50,2% declara acum ca nu sunt de acord cu alegerile anticipate, fata de 46,2% in februarie 2014. Procentul celor care nu au raspuns la aceasta intrebare este de 13,8% in mai 2015.

Aproape jumatate dintre cei chestionati, 49,8%, considera ca o motiune de cenzura depusa de PNL nu are sanse de reusita, 22,8% sunt de parerea contrarie, iar 27,4% nu stiu sau nu raspund. Intrebati in luna februarie a acestui an daca PNL va reusi sa dea jos Guvernul Ponta in urma unei motiuni de cenzura, 36,6% raspundeau negativ, 29,6% pozitiv, procentul nonraspunsurilor fiind de 33,8%.

Sursa citata mai releva ca 58,7 dintre romani considera ca Romania are nevoie de o noua Constitutie, 23,5% sunt in dezacord cu aceasta afirmatie, iar 17,8% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare. 36,1% sustin alegerea parlamentarilor prin votul pe lista, in timp ce 33,7% sunt adeptii votului uninominal practicat in prezent. Procentul non-raspunsurilor la aceasta intrebare este de 30,2%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Zoltan Kiss

    Probabil din sondajele masluite de PSD este valabil acest sondaj,in schimb in cazul ca sondajul ar fii fost impartial maximum 10% ar dorii ca Ticalosii din PSD sa ramana la guvernare.Mai ales ca este format in marea majolitate din corupti,hoti,mincinosi in frunte ci premierul!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1