Aproximativ 8.000 de nou-nascuti mor in fiecare zi la nivel mondial

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Circa 5,5 milioane de nou-nascuti si copii nascuti morti vin si parasesc aceasta lume fara ca existenta lor sa fie inregistrata, potrivit unui studiu publicat marti in revista medicala britanica The Lancet, informeaza Xinhua citata de Agerpres.

Documentele prezinta cea mai clara imagine a progreselor si provocarilor in imbunatatirea supravieturii nou-nascutilor in intreaga lume. La studiu, condus de profesorul Joy Lawn de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, au participat 54 de experti din 28 de institutii din 17 tari.

Studiul arata totodata ca decesul a circa trei milioane de mame si copii ar putea fi prevenit in fiecare an la nivel mondial pana in 2025 printr-o investitie anuala de un dolar pe persoana si pe an in scopul imbunatatirii ingrijirilor maternale, informeaza AFP.

Potrivit autorilor studiului, datorita acestor fonduri, 1,9 milioane de nou-nascuti si 160.000 de mame ar putea fi salvati si ar putea fi evitate 820.000 de nasteri de copii deja morti in fiecare an pana la 2025.

Circa 8.000 de nou-nascuti mor in fiecare zi in lume, la care se adauga circa 7.000 de copii nascuti morti pe an — potrivit acestei vaste analize realizate pe baza statisticilor din 195 de tari. In plus, aproximativ 250.000 de femei mor in fiecare an din cauza unor complicatii in timpul sarcinii sau la nastere.

Insa, cele mai multe dintre aceste decese ar putea fi evitate datorita unei mai bune ingrijiri a femeilor in timpul sarcinii si la nastere, afirma Joy Lawn.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2