Aproximativ 95% dintre romani nu pleaca din casa fara smartphone

Reclame home 1

Circa 95% dintre romani nu pleaca din casa fara smartphone, iar 79% folosesc telefonul inteligent inainte de culcare pentru a citi email-uri sau pentru verificarea conturilor de social media si a mesajelor primite, in timp ce 64% fac acest lucru cand se trezesc, releva un studiu de specialitate realizat in 12 tari, inclusiv in Romania, informeaza AGERPRES.

Conform studiului, acesta este unul dintre motivele pentru care 60% din romani isi iau telefoanele cand se pun in pat si 1 din 10 sau aproximativ 11% din acestia, admit ca dorm cu telefonul langa ei.

“Studiul a identificat ca 87% dintre romani au nevoie de smartphone pentru trimiterea mesajelor text, ca 72% folosesc telefonul pentru surprinderea fotografiilor si, bineinteles, ca 79% utilizeaza telefonul pentru verificarea retelelor social media. De asemenea, cercetarea a constatat ca 56% dintre respondenti recunosc ca au smartphone-urile cu ei mai mult de 13 ore pe zi, in timp ce 27% folosesc smartphone-ul in mod activ 3-4 ore/zi”, conform studiului realizat de compania multinationala de cercetare de piata, IPSOS, pentru Huawei.

In studiu se mai mentioneaza ca 59% dintre romani isi verifica telefonul de mai multe ori in decursul unei ore, obiceiul de utilizare constand in cautarea diferitelor informatii, folosirea device-ului pentru divertisment, navigarea pe retelele de Social Media sau in browser, citirea stirilor si conectarea la sistemul de Home Bank.

“In concluzie, cercetarea realizata pentru Huawei arata ca, in zilele noastre, majoritatea dintre noi s-ar simti pierduti daca nu ar avea smartphone-ul cu ei. Suntem atat de atasati de el incat il verificam de mai multe ori pe zi, iar primul si ultimul lucru pe care il facem in fiecare zi este sa accesam telefonul.

Printre acestea, smartphone-urile sunt folosite pentru a naviga pe Internet, pentru a citi email-urile, precum si pentru a efectua apeluri si a trimite mesaje text. Nu este de mirare ca 95% din romani isi iau intotdeauna telefonul cand pleaca de acasa. Neasteptat (sau nu) 50% dintre romanii intervievati marturisesc ca se intorc din drum daca isi uita telefonul, chiar daca acest lucru ii determina sa intarzie la munca”, se mentioneaza in studiu.

Cercetarea de piata a fost efectuata in luna ianuarie 2018 pe urmatoarele piete: Austria, Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Grecia, Ungaria, Polonia, Romania, Serbia, Slovenia si Turcia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *