Aproximativ sapte pacienti pe ora au fost internati in 2015, in Spitalul Judetean Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

spitalLa inceputul anului 2015, statisticile arata ca pragul Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare a fost trecut de zeci de mii de pacienti, iar aproximativ 51.000 dintre acestia au ramas internati pe spitalizare continua sau spitalizare de zi.

Un numar insemnat de pacienti au consultat si medicii din Ambulatorul Spitalului Judetean de Urgenta, revenind, in medie, 5.634 de pacienti/ medic, la bilantul unui an. Astfel, totalul consultatiilor inregistrate in Ambulator a fost de 225.563, crescand cu aproximativ 12% fata de anul precedent.

Totodata, a crescut si numarul pacientilor din judetele limitrofe care aleg Spitalul Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare. Daca la inceput ponderea cea mai insemnata venea din Satu Mare si Salaj, acum au inceput sa vina si pacienti din Bistrita, a explicat managerul Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare, ec. Sorina Pintea.

Mai mult, conducerea unitatii spitalicesti a explicat ca a existat un caz in care un pacient a venit din Cluj pentru o interventie pe Sectia de Chirurgie Toracica din Baia Mare.

Gradul de ocupare este foarte mare in intreg spitalul, astfel, din 820 de paturi existente pentru acuti, astazi sunt ocupate 778 de paturi, in timp ce media internatilor a fost de aproximativ 770/zi in cursul saptamanii trecute.           Cele mai solicitate sectii sunt cele de Cardiologie, Neurologie, Medicina Interna, Hematologie si Ginecologie.

Și numarul nasterilor a crescut cu 270 fata de anul trecut, ceea ce arata ca viitoarele mamici au tot mai multa incredere in sistemul public sanitar.

Datorita conditiilor meteo nefavorabile, in perioada de iarna creste numarul pacientilor internati la Ortopodie si Neurochirugie. Sezonul rece favorizeaza diverse accidente de schi, alunecari pe gheata sau alte accidente care survin in aceasta perioada.

Astfel, un caz care a fost rezolvat cu succes in aceasta dimineata de medicul primar Ovidiu Rotaru, chirurgul Sectiei Chirurgie Orala Maxila Faciala, alaturi de asistentii Florin Pocol si Dana Ogarceac a fost cel al unei femei de aproximativ 30 de ani, din Viseu de Sus, care a alunecat pe scari avand un brat de lemne si si-a fracturat mandibula in doua locuri.

A fost o interventie laborioasa, insa pacienta este acum inafara oricarui pericol. Pentru recuperarea totala, insa, ea va avea nevoie de aproximativ opt – 10 saptamani.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. nu merci

    cam muti… ce or fi patit cu totii?Au aflat ca se dau placinte gratis de s-au inghesuit asa de tare?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2