Aquapark-ul din Baia Sprie, tot mai aproape de realizare. Cum va arăta (FOTO)

Consiliul Județean Maramureș merge înainte cu proiectul aquapark-ului din Baia Sprie, astfel că în ședința ordinară din 31 iulie, aleșii județeni vor avea de votat aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții ”COMPLEX DE AGREMENT AQUAPARK ÎN JUDEȚUL MARAMUREȘ”.

Proiectul de hotărâre mai cuprinde și aprobarea indicatorilor tehnico-economici, cat și aprobarea devizului general.

”Finanţarea obiectivului de investiţii se va realiza din fonduri externe nerambursabile, bugetul de stat, bugetul local prin bugetul Consiliului Județean Maramureș, în limita sumelor aprobate cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite conform programelor de investiţii publice aprobate”, mai arată documentul ce va fi supus votului consilierilor județeni.

Investiția se adresează familiilor cu copii, tinerilor cât și persoanelor în vârstă, dar mai ales turiștilor români și străini, aceasta fiind alcătuita din ZONA DE AGREMENT EXTERIOARĂ și CORP PRINCIPAL „AQUAPARK”, si are o capacitate de primire de 3000 de persoane (2000 la exterior și 1000 la interior) pe zi pe timp de vară, din iunie până în septembrie, și 1000 de persoane (la interior) pe zi în tot restul anului.

Zona acoperită cuprinde Corp Principal „Aquapark” și construcții adiacente exterioare (Recepție Exterioare, Grupuri Sanitare Exterioare, Spații Comerciale) având o suprafață construită totală de 9.425,3 mp.

Distribuția utilităților este următoarea:

Construcțiile adiacente exterioare cuprind – cabină poartă, zona sezonieră de control – acces precum și zona de filtru sanitar dedicat ZONEI DE AGREMENT EXTERIOR și include filtru sanitar și zona de vestiar cu depozitare, 124 cabine de schimb și 932 dulapuri cu sistem de închidere individual. Suprafața estimativă este de 863 mp din care 543,1 mp deservesc o zona cu funcționalitate de alimentație publică de tip fast food (destinată închirierii, nu include dotări specifice) sau spațiu comercial general, se arată în studiul de fezabilitate.

Totodată, corpul principal ”Aquapark” cuprinde următoarele utilități:

– Piscină interioara cu atracții (zonă hidromasaj);
– Bazin interior de înot;
– Piscină de tip „Baby Pool” destinată utilizării copiilor cu vârste de 1-7 ani sub supravegherea părinților;
– Piscină de decelerare pentru ansamblu tobogane de interior alcătuit din – 2 x Aquatube (h=9,90 m);
– Piscină interioara exclusiv adulți;
– Zonă wellness saună, hammam, bazine apă sărată;
– Zonă alimentație publică/comercială;
– Zonă restaurant „a la carte”;
– Zona principală de control – acces precum și zona de filtru sanitar dedicat ZONEI DE AGREMENT INTERIOR și include filtru sanitar și zona de vestiar cu depozitare, 94 cabine de schimb și 1010 dulapuri cu sistem de închidere individual;
– Zonă administrativă și spații tehnice.

Valoarea totală a investiției se ridică la 232.142.309 lei (cu TVA). Durata de implementare a obiectivului: 36 de luni

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu