Arafat a verificat conditiile de infrastructura pentru operarea viitorului elicopter SMURD

Secretarul de stat in Ministerul de Interne, Raed Arafat, a verificat, duminica, la Galati, daca sunt indeplinite conditiile de infrastructura pentru operarea viitorului elicopter SMURD care urmeaza sa fie adus in judet cel mai probabil in luna aprilie, conform Agerpres.

Autoritatile locale au spus ca vor asigura constructia unui hangar pentru elicopter, urmand ca locul de aterizare sa fie cel folosit si in prezent pentru diverse transporturi aeriere, respectiv heliportul de la Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Galati.

Arafat a spus ca elicopterul SMURD de la Galati va deservi atat judetele invecinate — Braila, Tulcea, Buzau, Vrancea—, dar si Republica Moldova, acelasi tip de misiune transfrontaliera fiind asigurat si cu ajutorul elicopterului SMURD care deja se afla la Iasi.

Totodata, a adaugat secretarul de stat in MAI, amplasarea unui elicopter SMURD la Galati va ajuta la interventii mai rapide pentru accidentele inregistrate pe Autostrada Soarelui.

De asemenea, a anuntat Arafat, in aprilie Ministerul Sanatatii si MAI vor dota judetul Cluj cu un elicopter SMURD, numarul aparatelor din tara urmand sa ajunga la zece — opt elicoptere la Mures, Bucuresti, Arad, Iasi, Constanta, Craiova, Cluj si Galati si doua avioane, din care unul recent donat de omul de afaceri Ion Tiriac.

,,Interventia elicopterelor este gestionata la nivel national prin dispeceratele integrate — cel al Ambulantei si cel al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta — care deja functioneaza in majoritatea localitatilor din tara. Si la Galati, dispeceratul integrat va incepe sa functioneze, mai intai la modul experimental, de saptamana viitoare’, mai spus Arafat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1