Arafat: Daca sunt suspiciuni ca apelantul la 112 este in casa, pot fi chemati pompierii, politistii

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

raed-arafatSeful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, dr. Raed Arafat, a precizat marti, la sediul ISU Bucuresti, ca echipajele de salvare pot cere ajutorul pompierilor sau politistilor in cazul in care constata ca persoana care a apelat numarul 112 este in stare grava in casa, nu mai raspunde la telefon iar usa este incuiata, scrie Agerpres.

Precizarea vine in contextul in care o femeie de 41 de ani, din Cluj-Napoca, a fost gasita moarta in casa la cateva zile dupa ce sunase la numarul unic de urgente 112.

“La apelul 112 se ia numarul de telefon, se anunta echipajul care intervine si, in mod normal, echipajul, daca nu gaseste apelantul, trebuie sa verifice la vecini, sa incerce sa intre in legatura cu o echipa si sa ceara sprijinul dispeceratului pentru legatura cu familia. Trebuie sa se asigure ca nu i s-a facut rau in interiorul casei. Daca sunt suspiciuni ca apelantul este in interiorul casei si nu poate raspunde, atunci se poate apela la interventia pompierilor, a politiei pentru intrarea in casa, pentru verificare”, a spus Raed Arafat.

Arafat a anuntat ca a pregatit o circulara, pe care o va distribui catre Serviciile de ambulanta, SMURD, ISU, care sa lamureasca anumite aspecte privind interventia in astfel de situatii.

“Nu schimbam procedurile, le clarificam. In mod normal, daca pacientul sta singur acasa, trebuie sa ii indici sa lase usa descuiata. Daca i se face rau, sa poata intra echipa de salvare. Cand ai ajuns acolo, daca nu raspunde apelantul, trebuie facuta o verificare cu vecinii si incercarea de a gasi un membru de familie pentru a intra cu chei in casa si apoi ramane varianta de a chema pompierii. Pompierii au doua modalitati: fie sparg usa de la intrare, fie urca prin balcon. Aceste modalitati vor fi intarite si clarificate tuturor serviciilor de urgenta”, a mai precizat Arafat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *