Arafat, despre inregistrarea de la Colectiv: Nu am stiut de acest film si nu l-am ascuns

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a declarat, vineri, ca nu a stiut despre inregistrarea ISU de la Colectiv si ca nu isi inainteaza demisia din functie, dar va pleca de la DSU daca premierul ii va cere acest lucru, informeaza AGERPRES.

“Nu am stiut de acest film, nu am ascuns filmul si nu am dat dispozitie sa fie ascuns filmul. (…) Acest film nu aduce aspecte noi asupra interventiei. El arata cateva secvente din interventie si in aceste secvente se vad pompierii, mai ales intr-o anumita locatie unde se scoteau victimele si decedatii de acolo. Nu arata per ansamblu toata interventia. Mai mult decat atat, acest film prinde primele momente, momentele in care inca nu toate echipajele sosisera, nu existau destule targi, nu existau destule materiale, dar el nu arata in acelasi moment locul unde erau dusi ranitii si unde au fost tratati, departe de locul unde se filma”, a explicat Arafat, intr-o postare video pe Facebook.

El a mentionat ca e dreptul oricarui premier sa-i ceara sa plece din functie. “Pozitia mea despre partea cu demisia sau cu demiterea – e dreptul oricarui Guvern care vine si oricarui premier si oricarui ministru care vine aici sa-mi zica ‘Nu vreau sa mai lucrez cu tine!’. Si, credeti-ma ca nu voi sta un minut mai mult. Eu nu-mi inaintez demisia, pentru ca nu vreau sa aud niciodata ca ‘Tu ai plecat, nu noi te-am dat afara’. Cine vine poate sa decida sa-mi spuna sa plec si plec.

La plecare voi face urmatorul lucru – voi explica amanuntit unde era sistemul, unde l-am gasit in 2007, cand am venit la Ministerul Sanatatii, unde am ajuns cu el si ce am gasit in 2014, cand am venit la Ministerul de Interne si au crescut responsabilitatile, inclusiv pe partea situatiilor de urgenta si aviatie si mai ales ce s-a realizat pana acum, unde suntem acum si care sunt planurile pentru urmatoarea perioada, care sunt in curs de realizare”, a spus Raed Arafat.

Seful DSU a rugat oamenii sa aiba incredere in angajatii de la Ambulanta si in pompieri. “Vreau sa va asigur ca impreuna si cu pompierii si cu colegii de la Ambulanta si de la toate serviciile de urgenta care functioneaza acum in tara va stam la dispozitie, suntem in serviciul dumneavoastra si va rog ca in continuare sa aveti incredere in acesti oameni, pentru ca la acest moment altii nu avem. Incercam sa le ridicam nivelul”, a transmis Arafat.

El a adaugat ca nu este adevarat ca pompierii nu sunt instruiti pentru dezastre. “E adevarat ca interventia de la Colectiv a fost una foarte specifica si o interventie, o tragedie cu care nu s-a mai confruntat deloc ISU Bucuresti-Ilfov, motiv pentru care noi am inceput sa organizam cursuri de raspuns la astfel de situatii, pe langa exercitii. (…) Nimeni nu are dreptul sa vina sa diminueze increderea intr-o institutie extrem de importanta per ansamblu pentru Bucuresti daca vorbim de ISU-BIF, dar pentru tara daca vorbim de IGSU. Incercarea de a reduce increderea in aceasta institutie nu va face decat sa ingreuneze interventiile acestei institutii pentru populatie”, a afirmat Raed Arafat.

Legat de comentariile referitoare la faptul ca in inregistrare apare vorbind la telefon, Arafat a mentionat ca se ocupa atunci de asigurarea de aparate de ventilatie pentru pacienti. “In poza nu auzi ce vorbeste omul. (…) Eu vorbeam atunci pentru a rezolva aparate de ventilatie pentru pacientii intubati in spitalele de urgenta”, a afirmat Arafat.

In opinia sa, se doreste cresterea nivelului emotional al populatiei. “Primesc mesaje continue si multe dintre ele cu injuraturi, cu insulte, (…) se doreste cresterea nivelului emotional pana in data de 30 si folosirea acestui lucru intr-un sens sau altul, nu stiu care e motivul, poate ca asta e motivul, oricum cineva incearca sa creasca la nivelul populatiei furia si nemultumirea si sa o indrepte impotriva unor institutii si a unor persoane”, a completat Arafat.

Publicatia “Libertatea” a prezentat, joi, o inregistrare video cu primul echipaj ISU care a ajuns la locul tragediei de la Clubul Colectiv, filmarea avand aproape 21 de minute. Jurnalistii sustin ca aceasta inregistrare nu a fost facuta publica niciodata, fiind tinuta “ascunsa” de catre conducerea IGSU.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2