Arafat: “Este imoral sa iei fonduri publice si apoi sa iei bani de la pacienti”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

raed arafatDr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, a declarat joi ca este imoral si incorect ca unitatile medicale private sa primeasca bani atat din fonduri publice si sa mai ia si de la pacienti pentru aceleasi servicii, scrie Agerpres.

“Ce ar fi imoral este sa iei fonduri publice si dupa aceea sa mai iei bani de la pacient cand vine la tine, peste fonduri publice, pentru a oferi aceste servicii in sectorul privat. Acesta este un aspect pe care, personal, l-as considera incorect.

Asta inseamna ca este o limitare de accesare si accesul devine permis numai celor care pot sa vina cu suplimentul de bani, neexistand inca la noi raspandite foarte bine asigurarile private complementare de care este nevoie ca sa poata sa suplimenteze finantarea sistemului medical. (…) Finantarea din fondurile publice a sectorului privat trebuie facuta cu foarte mare responsabilitate si cu gandire a ce finantam”, a sustinut Arafat.

In opinia sa, “a lucra in ambele sectoare in acelasi timp, pentru personalul sanitar creeaza o problema foarte mare legata de modul in care cele doua sectoare interactioneaza in mod etic si moral”. “Daca vrei sa lucrezi ca medic, asistent, in sectorul public dimineata si in sectorul privat dupa-masa, aceeasi sursa de finantare si sa se intersecteze pacientii intre cele doua sectoare fara sa existe nicio reglementare, normal ca nu este un aspect moral”, a spus demnitarul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Ladislau Balik

    Trebuie sa dispara intermediarii dintre medici si pacienti.Daca se va reglementa legic tarifarea reala a serviciilor medicale şi se vor liberaliza preturile la medicamente atunci corupţia se va eradica de la sine. Cum e posibil sa platesti asigurarea , aceasta sa negocieze pe banii tăi serviciile medicale si după ce ajungi la medic acesta sa te fac sa intelegi ca tariful negociat este prea mic şi mai trebuie sa dai ceva peste. Casele de sănătate consumă ele foarte mult, din ceea ce li se cotizează. Armate de scribalăi,prezenţi în toată ţara umilesc pacienţii, care în loc să se trateze, fac cozi şi se consumă psihic la ghişeele CAS.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *