Arafat: Nu putem spune ca dispunem de un sistem de alertare eficient; 6.045 de sirene functionale

Romania are nevoie de un sistem integrat de avertizare care sa permita alarmarea unui numar mare de cetateni, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa, prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, locotenent colonel Cristian Radu, precizand ca din numarul total al echipamentelor de avertizare si alarmare, pe timpul exercitiilor desfasurate, gradul de audibilitate a fost de 48%, informeaza AGERPRES.

Totodata, el a subliniat necesitatea cresterii de echipamente de avertizare si alarmare si a atras atentia ca este nevoie de cai alternative pentru transmiterea mesajelor catre populatie.

Potrivit oficialului IGSU, pe timpul exercitiului de alarmare, 6.045 de sirene au fost functionale, iar 635 nu au functionat.

Prezent la conferinta, secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a atras atentia ca, desi se cunosteau date despre exercitiu — zile, ore — nu exista un sistem eficient de alertare al populatiei, una dintre probleme fiind activarea sirenelor.

”Nu putem spune ca dispunem de un sistem de alertare eficient. La nivel local au fost greutati in pornirea sirenelor, mai mult din caza factorului uman. Centralizarea comenzii sirenelor este foarte importanta. Am incercat solutii alternative, una fiind aplicatia departamentului care functioneaza, dar raspandirea este limitata la acest moment”, a aratat oficialul MAI.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1