Aramis Baia Mare, cel mai mare producator si exportator de mobila, a ajuns la afaceri de sute de milioane

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Aramis Invest, cel mai mare pro­du­cator si exportator de mo­bilier din Romania, o com­panie cu capital romanesc de­tinuta de Vladimir Iacob si Marius Selescu, si-a crescut de 7 ori afacerile intr-un de­ce­niu, ajungand la vanzari totale de 838,3 mil. lei (186 mil. euro) in 2016, potivit datelor publice.

Aramis Invest este unul dintre principalii furnizori locali ai Ikea, potrivit datelor ZF.

Producatorul de mobilier tapitat din Baia Mare a ajuns la 4.133 de salariati in 2016 dupa ce a angajat 893 de persoane intr-un singur an, pastrandu-si astfel pozitia de cel mai mare angajator din industria mobilei.

Pe piata locala sunt doar cateva companii an­treprenoriale care au 4.000 de angajati sau mai mult. Anul trecut, Aramis a fost liderul expor­tu­rilor de mobila din Romania, o pozitie pe care si-o past­reaza de cativa ani.

Valoarea productiei industriale de mobila a fost 2,5 mld. euro in 2016 din care 86% s-a van­dut peste granite.

Mai multe pe Ziarul Financiar

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

4 Comments

 1. daddy's

  Cel putin inca de o firma de marimea asta ar avea nevoie municipiul,nu de alta dar la vecinii satmareni o singura firma (draxelmaier) a angajat dublu cat astia.Pacat ca atat Chereches cat si Zetea nu sunt in stare sa atraga macar un singur investitor,cu tot cu daddy back.

  Reply
 2. daniel

  Pai asta e si smecheria,administratiile locale si judetene sunt slugi ale putinilor industriasi,deoarece ii protejeaza împotriva concurentei pe forta de munca.Cum altfel se explica ca doar in Dej sunt doua parcuri industriale (in judetul Cluj din cate stiu sunt peste 7),iar chiar acum cand povestim Tetarom construieste inca un Parc Industrial,in plin municipiu Cluj Napoca.De ce ei pot si vor si noi nu suntem in stare de nimic? Chiar si cake a promis un maret Parc Industrial,proiect care s-a fasait intre timp.Sansa maramuresenilor pentru un trai mai bun e emigrarea sau schimbarea domiciliului in zone in care se poate traii decent.Noi înca avem firme in oras care platesc sub 1000 de lei pe luna,fara gluma ( ii prostesc pe muncitori ca nu si-au facut norma).

  Reply
 3. Zoli

  Pana cand se va putea cumpara lemnul din padurile noastre la o treime din pret fata de restul tarilor europene si salariile vor fi tot asa de mici va merge si Aramis-ul! Dar daca pretul lemnului va urca incontinuu asa cum se intampla de cativa ani sau daca oamenii vor cere salarii mai mari,cred ca Aramisul va avea probleme serioase! Caci asa e usor sa faci afaceri de sute de milioane!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2