ARC: Vanzarile de produse din carne de porc inregistreaza o crestere cu peste 10% in aceasta perioada

Reclame home 1
Reclame home 1

carneprocesata-1445883089Vanzarile de produse din carne de porc inregistreaza in aceasta perioada o crestere medie de 10-13%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, insa preturile sunt cu circa 15 procente mai mici, din cauza variatiilor inregistrate la pretul carnii de porc pe piata europeana, a declarat, pentru AGERPRES,Vladimir Manastireanu, directorul executiv al Asociatiei Romane a Carnii (ARC).

„Comparativ cu anul 2014, cand s-a inregistrat un varf in luna iulie de 6,39 lei/kg la carnea de porc in viu, in luna octombrie 2015 pretul a scazut la 5,28 lei/kg in viu, respectiv cu circa 17,4%. Acesta este influentat de variatiile pretului pe piata europeana din cauza embargoului impus de Rusia si datorita instituirii depozitarii private din luna martie (4,56 lei/kg) pana in luna mai (4,98 lei/kg), perioada in care s-au retras cantitati mari de carne de porc de pe piata.

Referitor la volumul vanzarilor de preparate din carne, avem o crestere medie intre 10 — 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut la preparatele din carne. Noi putem face evaluari doar la nivelul supermarketurilor nu si pe comertul din targuri, specific acestei perioade a anului”, a explicat Manastireanu.

Potrivit datelor ARC, in supermarketuri, pretul la raft pentru specialitatile din carne de porc (pulpa, file) variaza intre 13,8 lei/kg si 15,5 lei/kg.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole