Arestari in cazul de sclavie de la Viseu de Sus

PNL

Prin incheierea penala nr. 47/DL/28.08.2019, pronuntata in dosarul nr. 1670/100/2019 al Tribunalului Maramures, s-a dispus, la propunerea D.I.I.C.O.T. – Structura centrala – Sectia de combatere a criminalitatii organizate, arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 28 august 2019, si pana la data de 26 septembrie, inclusiv, a inculpatilor S.B.S., cetatean german cu domiciliul in Romania, in varsta de 61 de ani, si N.V., in varsta de 45 de ani, cercetati pentru comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de minori, trafic de persoane si lipsire de libertate in mod ilegal, si a inculpatilor S.G., in varsta de 38 de ani, B.T., in varsta de 29 de ani, si N.S., in varsta de 54 de ani, cercetati pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat sub forma sprijinirii, trafic de minori, trafic de persoane si lipsire de libertate in mod ilegal.

“Instanta a respins propunerea de arestare preventiva formulata cu privire la inculpatul M.I.M., in varsta de 21 de ani, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, sub forma sprijinirii, trafic de minori, trafic de persoane si lipsire de libertate in mod ilegal, dispunand luarea fata de acesta a masurii controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile, incepand cu data de 28 august 2019 si pana la data de 26 octombrie 2019 inclusiv.

Pentru a dispune masurile arestarii preventive si a controlului judiciar fata de inculpati, instanta a retinut ca in cauza exista indicii temeinice care sa justifice presupunerea ca acestia, sub paravanul acordarii de servicii educative autorizate vizand recuperarea si reintegrarea sociala a tinerilor, in scopul obtinerii de foloase materiale, au desfasurat, in cadrul unui grup infractional organizat, initiat, constituit sau sprijinit de inculpati, activitati de exploatare prin munca fortata si lipsire de libertate a unor tineri de nationalitate germana cu varste cuprinse intre 10 si 17 ani, fata de unul dintre acestia exploatarea continuand si dupa data implinirii varstei majoratului.

Hotararea Tribunalului Maramures poate fi contestata in termen de 48 de ore de la pronuntare”,  a declarat judecatorul Nicolae Stamate-Tamasan, presedintele Tribunalului Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1