septembrie 19, 2021

Argentina refuza evaluarile FMI de peste sase ani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Argentina refuza de peste sase ani evaluarile economice pe care Fondul Monetar International (FMI) le efectueaza anual in tarile membre, a informat vineri institutia financiara, potrivit AFP citata de Agerpres.

Consiliul de Administratie al Fondului, care reprezinta cele 188 de state membre, a primit un ‘raport neoficial’ despre situatia economica din Argentina, a anuntat FMI intr-un comunicat in care precizeaza ca evaluarea corespunzatoare a acestei tari cunoaste o ‘intarziere de 76 de luni’.

Argentina, care considera ca Fondul este in parte responsabil de falimentul tarii in 2001, intretine relatii tensionate cu institutia si refuza ca echipe ale FMI sa evalueze in detaliu politica sa economica.

Fondul Monetar International nu prevede sanctiuni pentru tarile care refuza sa se supuna evaluarilor sale anuale, numite ‘articolul IV’ in jargonul institutiei. Cu incepere din 2012 insa, el da publicitatii comunicate in care se refera la tarile cu mai multe luni de intarziere, cum sunt Venezuela, Madagascarul ori Somalia.

Pe de alta parte, Argentina se afla in colimatorul Fondului care o acuza ca falsifica datele statistice privind inflatia si Produsul Intern Brut pentru a ascunde deteriorarea situatiei economice din tara.

In februarie 2013, institutia financiara a angajat o procedura de sanctiuni impotriva acestei tari, care poate merge pana la excluderea din Fond, pentru a determina autoritatile de la Buenos Aires sa amelioreze credibilitatea statisticilor prezentate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2