Argentina: Saracia afecteaza 32 % din populatie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Saracia in Argentina afecta 32 % din populatie la sfarsitul lui 2018, cel mai inalt nivel de la criza economica grava din 2001, potrivit institutului national de statistica, relateaza vineri AFP, informeaza AGERPRES.

In total, 8,9 milioane de persoane din 31 de orase principale ale tarii sunt afectate de saracie, potrivit acestui organism, care nu ia in calcul zonele rurale. Dintre aceste persoane, 6,7 % se aflau intr-o stare de saracie extrema.

Aceasta rata este cea mai ridicata de la criza economica grava din 2001, care a aruncat in saracie milioane de persoane.

In cel de-al doilea semestru din 2017, rata saraciei a atins 25,7 % din populatie si 27,3 % in primul semestru din 2018.

Economia argentiniana a intrat in secesiune (-2,5 % in 2018), inflatia a ajuns la 47,6 % si somajul afecteaza 9,1 % din populatia activa.

Pentru a face fata crizei, guvernul presedintelui de centru-dreapta Mauricio Macri a incheiat un acord cu Fondul Monetar International (FMI), care a acceptat deblocarea a 57 de miliarde de dolari pe o perioada de trei ani, in schimbul unei diminuari a cheltuielilor statului pentru a reduce deficitul bugetar.

Potrivit unui studiu al Universitatii Catolice, in 2018 ”muncitorii si membrii clasei de mijloc erau cei mai saraci”.

Alegerile prezidentiale in Argentina vor avea loc pe 27 octombrie. Mauricio Macri candideaza pentru un nou mandat de patru ani.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2