Arheolog maramuresan la simpozionul „ArheoVest”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Asociatia ArheoVest Timisoara si Universitatea de Vest din Timisoara au organizat, cu sprijinul Consiliului Judetean Timis si a Directiei Judetene pentru Cultura, in data de 25 noiembrie, Simpozionul International „ArheoVest”: „Interdisciplinaritate in Arheologie si Istorie, Editia a V-a: In Honorem Prof. Univ. Emerit Doina BENEA”.

In cadrul celor trei sectiuni ale Simpozionului (Arheologie, Metode Interdisciplinare si Istorie) au fost prezentate 80 de lucrari stiintifice de actualitate scrise de 125 de istorici si arheologi din Romania, Serbia, Ungaria, Germania, Marea Britanie si Republica Moldova.

Un moment marcant in cadrul Simpozionului a fost lansarea celui de-al cincilea anuar „ArheoVest: Interdisciplinaritate in arheologie si istorie”, volum tiparit in doua volume a 1282 pagini la editura Jate Press din Szeged (Ungaria) ce contine 65 de studii de specialitate scrise de 113 autori.

Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures a fost reprezentat de dr. Marius Ardeleanu (arheolog). Acesta a prezentat in cadrul simpozionului si a publicat in cadrul volumului, un studiu privind problema autenticitatii in cadrul reconstituirilor istorice de la noi din tara, se arata intr-un comunicat de presa.

Pe langa numeroase discutii cu specialitti in domeniul arheologiei experimentale, au avut loc si excursii documentare la diverse institutii de cultura si muzeale din orasul Timisoara.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2