Arheologii israelieni cred ca au descoperit ruinele „Bisericii apostolilor” in zona Marii Galileii

Reclame home 1
Reclame home 1

Arheologii israelieni cred ca au descoperit ruinele „Bisericii apostolilor” in zona Marii Galileii, din nordul Israelului, a declarat luni pentru DPA directorul de sapaturi Mordehai Aviam, de la Colegiul Academic Kinneret, relateaza Agerpres.

Potrivit lui Aviam, excavatoarele au dezgropat pana acum aproximativ o treime din biserica, urmand ca sapaturile sa continue anul viitor. Pana in prezent, au fost scoase la lumina doar incaperile sudice ale bisericii, ale caror pardoseli sunt decorate cu mozaicuri, unele in stare buna de conservare, potrivit unui comunicat al colegiului.

„Cred ca nu exista nici o indoiala ca aceasta este biserica [descrisa] de calatorul crestin [Sfantul] Willibald, deoarece nu exista o alta biserica intre Capernaum si Kursi”, a precizat Aviam.

Willibald era un episcop bavarez care, in anul 725 d.Hr., a facut un pelerinaj in Tara Sfanta. El si-a descris calatoria in jurul Marii Galileii, in cadrul careia a ajuns la Tiberias, Madala, Capernaum si Kursi, se indica in comunicat. Pe drum, el a trecut printr-un loc numit Bethsaida, unde a vazut o biserica construita peste casa lui Petru si a lui Andrei. Arheologii cred ca daca vor continua sapaturile vor descoperi, sub biserica, ruinele casei in care au trait cei doi apostoli.

Potrivit traditiei crestine, apostolii Petru si Andrei s-au nascut la Bethsaida si ulterior au trait in fosta asezare de pescuit Capernaum. Multi cercetatori cred ca Biserica Sf. Petru din Capernaum a fost construita peste casa lui Petru.

„Exista posibilitatea ca doua biserici sa fi fost construite peste casele lui Petru si Andrei”, a precizat Aviam.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole