Arhitectii Omid Ghannadi si Alina Vilcu se vor ocupa de design-ul interior a doua case de tip familial dezvoltate de Hope and Homes for Children

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Alina si Omid vor lucra impreuna cu cei mai buni absolventi ai Inside Academy, cursul de design interior non-formal initiat in aceasta primavara.

Omid Ghannadi si Alina Vilcu, cunoscutii arhitecti din emisiunea „Visuri la cheie” de la PRO TV, vor decora doua case de tip familial pe care Hope and Homes for Children le va construi in Sectorul 4 al Capitalei, componenta a procesului de inchidere a Centrului de Plasament „Robin Hood”. Alina si Omid vor lucra impreuna cu cei mai buni absolventi ai Inside Academy, cursul de design interior non-formal initiat in aceasta primavara.

In luna aprilie, Omid Ghannadi si Alina Vilcu au lansat prima editie a cursului de design interior Inside Academy. Pe parcursul a 12 module, cursantii au avut ocazia sa isi insuseasca notiuni practice despre amenajarea unui spatiu rezidential, de la functionalitatea unei locuinte, economie, lumina si culoare pana la finisaje, mobilier si texturi. In cadrul acestui curs, Omid si Alina au vrut sa combine activitatea lor cu implicarea intr-o cauza sociala, sa sustina prin ceea ce fac o nevoie a comunitatii.

Alina si Omid sunt apropiati de Hope and Homes for Children, sustinand cauza Fundatiei atat prin participarea la evenimentele organizate de aceasta, cat si prin implicarea efectiva in competitii de alergare in cadrul carora au si adunat bani pentru cazurile sustinute de Fundatie. Pentru prima editie a Inside Academy au ales sa sustina din nou proiectele Hope and Homes for Children. Prin urmare, o parte din contravaloarea cursului a fost directionata catre Hope and Homes for Children si proiectele de inchidere a orfelinatelor pe care Fundatia le desfasoara de 20 de ani in Romania.

In plus, Omid si Alina, alaturi de cei mai buni cursanti ai scolii, se vor ocupa de decorarea si mobilarea a doua case de tip familial dezvoltate de Hope and Homes for Children in cadrul procesului de inchidere a Centrului de Plasament „Robin Hood” din Sectorul 4 al Capitalei.

„De ani buni, Hope and Homes for Children are mereu grija sa ma tina in forma, atat pe interior, cat si pe exterior. Picioarele mele au alergat cateva maratoane bune pentru campaniile lor, iar ei au avut de fiecare data grija de gimnastica mea emotionala. Ca arhitect, stiu sigur ca cele mai frumoase cladiri si orase ale lumii nu ar fi putut fi construite vreodata fara oameni sau fara niste nebuni care sa viseze. Numai impreuna putem crea magie si tine de fiecare dintre noi sa puna umarul la cladirea acelei lumi in care spunem ca vrem sa traim. Pentru noi cei din gasca Inside Academy lumea e mai frumoasa cand copiii sunt fericiti, asa ca suntem extrem de norocosi sa le oferim acestor 12 magnifici de la “Robin Hood” un loc pe care sa-l poata numi <>”, a spus arhitectul Omid Ghannadi.

In luna iulie a acestui an au inceput lucrarile de constructie ale Casei „Cavalerii”, prima dintre cele doua case de tip familial care va fi dezvoltata de Hope and Homes for Children si Holcim Romania in Sectorul 4. Cand casa va fi finalizata, aici se vor muta 12 copii care provin din Centrul de Plasament „Robin Hood”. Alti 12 copii din centrul de plasament se vor muta in cea de-a doua casa de tip familial, pentru care lucrarile de constructie urmeaza sa demareze in curand. Omid si Alina se vor intalni cu copiii din centru a afla de la ei care le sunt nevoile si dorintele, astfel incat casa in care se vor muta sa fie cu adevarat „acasa” pentru ei.

”Primul meu contact cu Hope and Homes for Children a fost in urma cu aproape 4 ani, atunci cand au facut posibila renovarea de catre echipa Visuri la Cheie a apartamentului Anisoarei Bordei, mama celor 7 copii. Am ramas cu gandul la aceasta mana de oameni care schimba vieti, si nu de putine ori m-am intrebat  “cum, cu ce resurse?”. M-am reintalnit cu Hope and Homes for Children in urma cu un an. I-am cunoscut mai indeaproape, mai ales ca un membru din echipa Hope and Homes for Children a fost student Inside Academy. Si am inteles ca resursele care fac miracolele sa se intample sunt intotdeauna interioare. Sunt dedicatie, iubire, empatie, maturitate si verticalitate. Si aceste resurse interioare genereaza resurse exterioare, care fac posibile schimbari. Simt ca este un privilegiu atunci cand munca mea aduce binele in viata altora. Si, de fapt este un privilegiu sa imi fac meseria alaturi de oameni care ma inspira si ma motiveaza sa descopar cele mai bune parti ale mele”, a declarat arhitectul Alina Vilcu.

Casa de tip familial este un serviciu care ofera copiilor si tinerilor un mediu cat mai apropiat de cel familial. Intr-o casa traiesc maximum 12 copii care primesc gazduire, ingrijire, educatie, sprijin emotional si consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viata independenta. In total, Hope and Homes for Children a construit 105 case de tip familial si a inchis 56 de institutii de tip vechi (orfelinate) in cei 20 de ani de activitate in Romania.

Omid Ghannadi sustine Fundatia Hope and Homes for Children din 2017. Alaturi de Team Hope, echipa de alergatori fundraiseri ai Fundatiei, el participa la fiecare editie a Maratonului si Semimaratonului Bucuresti, unde alearga si aduna bani impreuna cu prietenii lui, printre care s-au numarut Dragos Bucur, Adela Parvu, Claudiu Pandaru, Florin Negrutiu. In luna iunie a acestui an, Omid Ghannadi a primit titlul de Ambasador Team Hope, in cadrul unui eveniment organizat de Hope and Homes for Children la Resedinta Ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti. Omid se implica in proiectele Fundatiei si este alaturi de copiii din programele Hope and Homes for Children ori de cate ori are ocazia. La invitatia lui Omid, s-a alaturat si Alina Vilcu ca sustinator al Hope and Homes for Children si a alergat la Semimaratonul Bucuresti 2017.

hopeandhomes.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2