Armata americana dezminte ca raidurile coalitiei au ucis civili la 30 aprilie in Siria

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

soldati razboiArmata americana a dezmintit, duminica, ca raidurile aeriene ale coalitiei antijihadiste in nordul Siriei au ucis 52 de civili la 30 aprilie, afirmand ca victimele erau combatanti, informeaza AFP citata de Agerpres.

Directorul Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), Rami Abdel Rahman, a declarat sambata ca cel putin 52 de civili au fost ucisi in raidurile coalitiei asupra satului Birmahle din provincia Alep.

El a precizat ca sapte copii figurau printre victime si ca bilantul ar putea creste in timp ce 13 persoane erau blocate sub daramaturi.

„Comandamentul Central al SUA poate confirma ca fortele coalitiei au efectuat lovituri aeriene in jurul Birmahle, in Siria, la 30 aprilie, distrugand mai multe pozitii militare ale SI (Statul Islamic) si vizand peste 50 de combatanti SI”, a indicat un purtator de cuvant al comandamentului, maiorul Curt Kellogg, intr-un comunicat.

„Nu avem niciun indiciu ca civili au fost ucisi in aceste lovituri”, a adaugat el.

Militii kurde si rebeli sirieni luptau contra combatantilor gruparii SI intr-un oras la circa 2 km de Birmahle in momentul raidurilor.

„Inaintea loviturilor aeriene, fortele kurde, care controlau orasul inainte de a pleca dupa un atac al SI, au anuntat ca nu erau civili prezenti acolo de doua saptamani”, a mai afirmat maiorul Kellogg.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2