Armata israeliana mobilizeaza 16.000 de rezervisti suplimentari

Armata israeliana a mobilizat 16.000 de rezervisti suplimentari, crescand la 86.000 numarul acestora, pentru continuarea conflictului cu gruparea palestiniana Hamas ce are loc din 8 iulie in Fasia Gaza, a anunțat joi un purtator de cuvant al armatei, relateaza AFP si EFE citate de Agerpres.

‘Armata a emis 16.000 de ordine de mobilizare suplimentare pentru a permite trupelor din teren sa se reimprospateze, ceea ce a crescut totalul efectivelor de rezervisti la 86.000’, a precizat purtatorul de cuvant.

‘O armata plasata intr-o situație de lupta prelungita are nevoie de flexibilitate pentru utilizarea forțelor sale’, a explicat pentru postul de radio militar purtatorul de cuvant al armatei, generalul Moty Almoz.

Cabinetul de securitate, din care fac parte principalii ministri, a decis miercuri in unanimitate continuarea operațiunilor in enclava palestiniana, a anunțat postul de radio public isrealian, potrivit caruia guvernul urmeaza sa se reuneasca joi la ora locala 11.00 (08.00 GMT).

Obiectivul exprimat de Israel este obținerea unei ‘demilitarizari in Gaza’, distrugand arsenalul de rachete si tunelele de atac ale Hamas, miscarea islamista palestiniana care controleaza Fasia Gaza.

Armata israeliana nu a exclus joi ipoteza potrivit careia gruparea Hamas ar fi comis miercuri atacul lansat miercuri asupra unei scoli ONU in care se aflau refugiați palestinieni.

Bilanțul victimelor din Fasia Gaza a crescut la 1.363 de morți de la lansarea ofensivei israeliene, printre cei ucisi aflandu-se 315 copii si 166 femei, relateaza Xinhua.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1