Armata siriana anunta suspendarea operatiunilor militare pentru sapte zile

Reclame home 1
Reclame home 1

armata ucrainaArmata siriana a anuntat luni suspendarea operatiunilor militare pe teritoriul Siriei, imediat dupa intrarea in vigoare a armistitiului negociat de Rusia si SUA, informeaza AFP. Suspendarea operatiunilor „se va aplica pe teritoriul Republicii Arabe Siriene timp de sapte zile, incepand de luni orele 19:00 (16:00 GMT) pana pe 18 septembrie miezul noptii (21:00 GMT)”, a anuntat armata siriana intr-un comunicat.

„Armata isi rezerva dreptul de a riposta in consecinta si de a folosi toate mijloacele militare pentru a riposta tuturor incalcarilor (armistitiului) din partea gruparilor armate”, se precizeaza in comunicat.

Armata siriana este in prezent angajata pe mai multe fronturi: in Alep (nord), in regiunea Lattakia (vest), in regiunea Damasc si in sudul tarii.

Armistitiul intre regimul de la Damasc si rebeli a intrat in vigoare luni seara, in virtutea unui acord ruso-american care nu a fost aprobat in mod oficial de opozitie si rebeliunea siriana. Regimul si-a dat deja aprobarea pentru aceasta incetare a ostilitatilor.

Cu putin timp inainte si armata rusa anunta suspendarea loviturilor aeriene ‘pe intreg teritoriul’ Siriei incepand cu ora 16:00 GMT, cu exceptia zonelor controlate de gruparile ‘teroriste’, in urma acordului ruso-american de incetare a ostilitatilor.

agerpres

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole