Armata sud-coreeana considera ca noile rachete ale Coreii de Nord nu ii afecteaza apararea

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Noul tip de rachete nord-coreene cu raza scurta de actiune nu reprezinta o amenintare pentru Coreea de Sud sau pentru Statele Unite si nu le afecteaza postura defensiva comuna, a apreciat vineri Comandamentul Fortelor Intrunite de la Seul (CFC), conform unui comunicat preluat de Yohnap, informeaza AGERPRES.

Coreea de Nord a lansat joi in Marea Japoniei doua rachete cu raza scurta de actiune, din apropiere de orasul Wonsan de pe coasta, a aratat statul-major sud-coreean (JCS). Ulterior, conducerea militara de la Seul a adaugat ca este vorba despre “un nou tip de racheta balistica cu raza scurta”, cu o traiectorie similara cu a rachetelor rusesti Iskander. Ambele rachete au zburat circa 600 de kilometri, la o altitudine intre 50 si 60 de km, a precizat JCS. Parametrii au fost revizuiti dupa analiza, fata de distantele de 430, respectiv 690 de kilometri estimate anterior.

“Aceste doua rachete cu raza scurta nu au reprezentat o amenintare directa la adresa Republicii Coreea (de Sud – n. red.) sau a SUA si nu au niciun efect asupra posturii noastre defensive”, sustine CFC.

Intr-un interviu acordat Fox News, presedintele american Donald Trump sustinuse, de asemenea, ca lansarile au fost “mici”. Yonhap apreciaza ca liderul de la Casa Alba a incercat astfel sa mentina deschis dialogul cu Phenianul.

Coreea de Nord a confirmat vineri ca a testat “o noua arma tactica ghidata”, sub conducerea liderului Kim Jong Un, si ca rachetele reprezinta “un avertisment solemn” catre Coreea de Sud, impotriva dotarii cu armament ofensiv si a exercitiilor militare comune cu SUA.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *