Armata sud-coreeana considera ca noile rachete ale Coreii de Nord nu ii afecteaza apararea

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Noul tip de rachete nord-coreene cu raza scurta de actiune nu reprezinta o amenintare pentru Coreea de Sud sau pentru Statele Unite si nu le afecteaza postura defensiva comuna, a apreciat vineri Comandamentul Fortelor Intrunite de la Seul (CFC), conform unui comunicat preluat de Yohnap, informeaza AGERPRES.

Coreea de Nord a lansat joi in Marea Japoniei doua rachete cu raza scurta de actiune, din apropiere de orasul Wonsan de pe coasta, a aratat statul-major sud-coreean (JCS). Ulterior, conducerea militara de la Seul a adaugat ca este vorba despre „un nou tip de racheta balistica cu raza scurta”, cu o traiectorie similara cu a rachetelor rusesti Iskander. Ambele rachete au zburat circa 600 de kilometri, la o altitudine intre 50 si 60 de km, a precizat JCS. Parametrii au fost revizuiti dupa analiza, fata de distantele de 430, respectiv 690 de kilometri estimate anterior.

„Aceste doua rachete cu raza scurta nu au reprezentat o amenintare directa la adresa Republicii Coreea (de Sud – n. red.) sau a SUA si nu au niciun efect asupra posturii noastre defensive”, sustine CFC.

Intr-un interviu acordat Fox News, presedintele american Donald Trump sustinuse, de asemenea, ca lansarile au fost „mici”. Yonhap apreciaza ca liderul de la Casa Alba a incercat astfel sa mentina deschis dialogul cu Phenianul.

Coreea de Nord a confirmat vineri ca a testat „o noua arma tactica ghidata”, sub conducerea liderului Kim Jong Un, si ca rachetele reprezinta „un avertisment solemn” catre Coreea de Sud, impotriva dotarii cu armament ofensiv si a exercitiilor militare comune cu SUA.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2