Armenia: Persoane inarmate si baricadate intr-un comisariat de politie de peste o saptamana refuza sa se predea

PNL

pistol1Un grup inarmat avand legaturi cu opozitia armeana si baricadat de mai mult de o saptamana intr-un comisariat din Erevan, capitala Armeniei, refuza in continuare sa se predea luni, dupa ce isi eliberase cu doua zile inainte ultimii ostatici pe care ii detinea, potrivit AFP.

Sustinatori ai unui opozant incarcerat, Jirar Sefilian, indivizi inarmati au patruns intr-o cladire a fortelor de ordine in 17 iulie, ucigand un politist si luand ostatice mai multe persoane. Ei au cerut demisia presedintelui Serj Sarkissian. Dintre cele opt persoane capturate anterior, ei au eliberat patru in zilele urmatoare, iar pe ultimele patru sambata.

Atacatorii au doborat duminica o drona care venise sa filmeze locul si au incendiat un microbuz al politiei, ce stationa langa cladire de la inceputul crizei, potrivit lui Aleksandr Enigomtcian, membru al unui grup de opozitie radical apropiat atacatorilor.

“Membrii grupului sunt privati de peste 30 de ore de hrana, apa si electricitate si de peste 10 ore de mijloace de comunicatii”, a afirmat el intr-o conferinta de presa.

Politia a indicat la randul ei ca a lansat dintr-un elicopter mesaje prin care ii invita pe atacatori sa se predea.

Peste 1.500 de persoane au iesit saptamana trecuta pe strazile capitalei armene pentru a protesta impotriva guvernului si a cere o rezolvare pasnica a crizei. Politia a ripostat la aceasta actiune utilizand gaze lacrimogene si grenade asurzitoare si efectuat zeci de arestari.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1