Armistitiu incalcat: Luptele continua in Ucraina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ucrainaPatru soldati ucraineni au fost ucisi si 21 raniti in urma atacurilor separatistilor dupa intrarea in vigoarea a armistitiului (in noaptea de sambata spre duminica), insurgentii continuand de asemenea si asaltul asupra localitatii Debaltevo, a declarat luni o sursa militara ucraineana, citata de agentiile Reuters si EFE, transmite Agerpres.

‘Gruparile armate ilegale nu respecta armistitiul’, afirma Anatoli Stelmah, purtator de cuvant al armatei ucrainene. In ce priveste situatia de la Debaltevo, unde se afla un nod feroviar strategic, responsabilul ucrainean sustine ca “frecventa atacurilor chiar a sporit in comparatie cu zilele precedente” si ca separatistii “folosesc toate tipurile de arme’, inclusiv tancuri si lansatoare multiple de rachete Grad.

Stelmah a mai afirmat ca serviciile de secrete militare ale Ucrainei dispun de informatii ce atesta ca ‘separatistii au primit ordinul sa cucereasca Debaltevo cu orice pret’. El a mentionat ca in ultimele 24 de ore rebelii prorusi au efectuat 112 atacuri asupra pozitiile armatei ucrainene.

De asemenea, un corespondent al agentiei Reuters la Vulehirsk, localitate situata la circa zece kilometri vest de Debaltevo, afirma ca, din directia acestui oras, se aud explozii puternice ce se succed aproximativ la fiecare zece secunde.

Dar si separatistii acuza la randul lor Kievul ca nu respecta incetarea focului. Astfel, Eduard Basurin, numarul doi in comandamentul militar al autoproclamatei republici populare Donetk, a declarat ca fortele ucrainene si-au reluat bombardamentele asupra mai multor localitati, el vorbind despre ’27 de incalcari ale incetarii focului’.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2