Articole de îmbrăcăminte confiscate din Baia Mare și Sighetu Marmației

Reclame home 1
Reclame home 1

Miercuri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii, descoperirii și combaterii evaziunii fiscale, pentru protejarea populației împotriva unor activități de comerț ilicit, precum și pentru combaterea contrabandei cu tutun.

În urma acțiunii au fost verificate 37 de operatori economici din Baia Mare și Sighetu Marmației, care derulează activități în domeniul comerțului de produse alimentare și nealimentare.

În baza verificărilor efectuate, polițiștii au constatat două infracțiuni la Legea 84 din 1998, respectiv au fost comercializate articole de îmbrăcăminte, purtând fără drept denumirea și semnul distinctiv al unor mărci înregistrate și pentru care agentul economic verificat nu a putut prezenta certificate de conformitate sau licențe care să ateste originalitatea acestor produse și care să permită comercializarea lor. Articolele identificate, în valoare de 1000 de lei au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor, conform IPJ.

De asemenea, polițiștii au aplicat 13 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 28 din 1999, în valoare totală de peste 33.000 de lei și o sancțiune contravențională la Legea 55 din 2020. Totodată, a fost confiscată suma de 2.359 de lei în numerar.

Polițiștii de investigare a criminalității economice continuă cercetările.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole