Asistentul vocal Google va fi disponibil in peste 30 de limbi pana la sfarsitul anului

PNL

Asistentul vocal Google va fi disponibil in peste 30 de limbi, printre care hindi si norvegiana, pana la sfarsitul anului, a anuntat vineri compania, aflata intr-o competitie acerba cu liderul de piata Amazon, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

In timp ce Alexa, asistentul vocal Amazon, nu functioneaza decat in engleza, Google Assistant functioneaza deja in opt limbi, iar ”pana la sfarsitul anului, va fi disponibil in peste 30 de limbi”, explica Google pe blogul oficial.

Primele limbi vor fi daneza, olandeza, hindi, indoneziana, norvegiana, suedeza si thailandeza, urmand ca restul sa fie adaugate in cursul anului, a precizat compania americana.

Anuntul pune in evidenta intentia Google de a accelera functiile asistentului sau si progresele in materie de inteligenta artificiala, in special in contextul concurentei cu Amazon. Si alte companii de tehnologie precum Microsoft, Apple sau Samsung au dezvoltat asistenti virtuali.

Asistentii cu comanda vocala sunt o miza importanta pentru aceste companii intrucat dezvaluie progresul inregistrat in materie de inteligenta artificiala. Prezenta lor in numeroase obiecte (smartphone, boxe inteligente, masini… ) le permite sa intre in viata cotidiana a consumatorilor si sa creeze un ”ecosistem” in jurul acestora.

In special boxele inteligente, la mare cautare in Statele Unite, sunt proiectate sa functioneze precum turnul de control al intregii locuinte. Odata cu lansarea asistentului personal Alexa pentru boxa Echo in 2014, Amazon are un avans serios la acest capitol.

Pe de alta parte, Apple a ramas in urma si nu a lansat decat boxa inteligenta HomePod, care poate fi activata cu ajutorul vocii prin intermediul asistentului Siri.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1