Asociația Asco Forall lansează proiectul “Conectat la viitor- sens și dezvoltare”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Asociația Asco Forall a început proiectul „Conectat la viitor-sens și dezvoltare”, prin care tinerii cu vârste între 14-19 ani din jud. Maramureș vor beneficia de workshopuri teoretice și practice de dezvoltare personală, gratuite. Acest proiect a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș

In perioada 15.09.2022-15.12.2022, 50 de tineri se vor înscrie și participa la peste 120 de ore de cunoaștere și autocunoaștere având ca scop dezvoltarea unor noi cunoștiințe teoretice și practice din domeniile: psihoeducației, nutriției, consilierii în carieră, igienei și sănătății fizice, emoțiilor și relațiilor, comportamentului și bulling-ului, gestionării emoțiilor și a stresului.

Cei dornici să participe trebuie să trimită mail pentru înscriere în care să-și manifeste intenția, la adresa: ascoforall@gmail.com, și vor fi contactați.

Conceptul de autocunoaștere este un demers de conștientizare a limitelor, posibilităților și componentelor propriei personalități. Autocunoașterea va duce la construirea imaginii de sine, adică la modul în care fiecare dintre noi se percepe pe sine însuși. Cei care au o imagine de sine pozitivă au mai multă încredere în ei, sunt încrezători și duc la bun sfârșit sarcinile sau activitățile pe care le incep. Cei cu o imagine de sine negativă nu au încredere în forțele proprii, se tem de eșec și au rezultate slabe atât la școală, cât și în cercul de prieteni.

Gradul de autocunoaștere și imaginea de sine se pot observa ușor în comportamentul tinerilor, în felul în care fac față situațiilor noi, chiar și în modul în care reacționează și interacționează cu cei din jur.

“Toate studiile din ultimii 10 ani, dar mai ales cele din pandemie și postpandemie arată înrăutățirea semnificativă a stării psihice în rândul populației, iar pentru tineri și copii impactul a fost și mai semnificativ din cauza distanțării sociale, chiar lipsa cursurilor, lipsa socializării în spatii deschise, de întâlniri, distracții, etc.Apoi și cresterea nivelului de stres și anxietate în familie, instabilitate, îmbolnăviri, decese, toate acestea petrecându-se în momentul cheie al vieții lor.

Anii în care te dezvolți, crești, este perioada în care ai nevoie cel mai mult de stabilitate. Privind din orice punct de vedere (psihologic, social, spiritual, corporal), tinerii au nevoie de puncte sigure de sprijin (părinți, familie, prieteni, școală, sistem de învățământ și sănătate) dar analizând perioada prin care am trecut, pentru ei, toate acestea au fost percepute ca fiind nesigure.

Anii de liceu sunt printre cei mai importanți din viață, și prin acest proiect intervenim chiar în acest moment cheie.” A declarat Florin Ioan Făt- psiholog și coordonator al proiectului.

Contact:

Făt Florin Ioan– coordonator proiect

Număr de telefon 0756.155.310

Adresă de e-mail: ascoforall@gmail.com

Asociația Asco Forall:

Motoul Asociației Asco Forall este: ”Munca în folosul altora este ceea ce plătești pentru locul tău pe pământ” și asta reprezintă ceea ce rămane după noi și ce lăsăm ca moștenire.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2