Asociatia de Parinti a Colegiului “Gheorghe Sincai” cere explicatii: “Suntem revoltati”

sincai-baia-mare-panoramio-comIn data de 19 noiembrie, Adunarea Generala a Asociatiei de Parinti “Gheorghe Sincai” a elaborat un mesaj de protest in urma evenimentelor din ultimele zile, pe care il redam integral mai jos:

Ca urmare a evenimentelor care au avut loc la Colegiul National “Gheorghe Sincai” in data de 16 noiembrie, ne exprimam, in calitate de parinti, nemultumirea fata de cele intamplate.

Suntem revoltati si indignati de modul in care au fost manipulati copiii nostri in scop electoral, situatia fiind extrem de grava, pentru ca ea a fost creata de un reprezentant al autoritatii locale al carui rol este de a sprijini misiunea declarata a scolii.

Apreciem si noi, alaturi de cadrele didactice din colegiu, ca domnul primar si-a depasit mandatul de primar oferit de baimareni, suspendand abuziv activitatea didactica in unitatea de invatamant, conturband procesul de invatamant si instigand elevii la nerespectarea regulamentului scolar.

Suntem solidari cu corpul profesoral din Colegiul National “Gheorghe Sincai” si prin prezentul mesaj protestam si noi public impotriva ingerintelor autoritatii locale in managementul educativ, exprimandu-ne dezacordul cu privire la actiunile ce au drept consecinta decredibilizarea unei institutii-reper din invatamantul din judetul Maramures.

Consideram ca educatia nu se face numai prin invatarea unor texte sau formule, ci si prin ce fel de tinuta trebuie sa aiba in societate o persoana civilizata. Scoala a devenit de multe ori o expozitie a tinutelor vestimentare. Un anumit tip de comportament, care include vestimentatia civilizata este obligatoriu in scoli si societate.

Parintii au optat cu incredere pentru aceasta unitate de invatamant cu prestigiu local, judetean, national si chiar international, convisi fiind de faptul ca aceasta scoala va contribui la formarea tinerilor si la educatia lor astfel incat societatea noastra sa aiba pe cine sa se bazeze. Nu dorim ca in educatia copiilor nostri sa intervina alti factori, decat cei meniti sa ofere o educatie sanatoasa care sa formeze tineri increzatori, cu caractere puternice si cu un comportament demn, dupa exemplul celor care i-au modelat.

Este inacceptabil ca un elev al acestui colegiu, cu sustinerea primarului, sa tarasca in noroi imaginea directorilor, profesorilor, elevilor si chiar a colegiului, mai ales ca este vorba despre Colegiul National “Gheorghe Sincai”. Evenimentele care au avut loc in ultimele zile nu au adus niciun beneficiu elevilor, dimpotriva, au creat un precedent periculos si au afectat din punct de vedere emotional elevii.

Prin urmare, protestam public si solicitam cate un punct de vedere oficial din partea Primariei Municipiului Baia Mare, a Consiliului Local Baia Mare, a Inspectoratului Scolar al judetului Maramures si Institutia Prefectului cu privire la evenimentele care au avut loc in incinta colegiului in data de 16. 11. 2015.

Solicitam institutiilor competente sa analizeze aceasta situatie si cei care au gresit sa plateasca pentru ce au facut. Nicidecum NU dorim ca prin aceasta situatie sa se creeze un precent, iar Colegiul – atat cadrele didactice cat si elevii – sa aiba de suferit.

ZiarMM

mesaj protest

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

6 Comments

 1. Parinte

  O atitudine corecta a Asociatiei de Parinti “Gheorghe Sincai”, in ceea ce priveste raspunsul primariei acesta nu va fi, singur lucru care trebuie luat este sa se interzica accesul primarului in institutiile scolare tinand cont de comportamentul sau si de starea sa de sanatate.

  Reply
  1. asdfgh

   ma mugurel, tu esti mai prost decat prevede legea… cine rahat te pune sa comentezi non-stop, da non stop… de o saptamana nu este zi sa nu vad 2-3 comenturi de la tine cum lingi in… ce poti si tu! esti postac prost sau ce e cu tine?

   Reply
 2. Mircea Dragos

  Suntem doua cadre didactice care am lucrat zeci de ani la catedra,incercand sa modelam tineri si sa nu ne fie rusine cand dupa multi ani ne intalnim si ne depanam amintirile frumoase din procesul unstructiv-educational.Problema vestimentara scolara trebuie abordata cu mult tact si in final sa fie "liber: consfintita si de o parte si de alta.Satisfactia deplina este sa-ti lasi loc dupa ani si ani de BUNA ZIUA"Mult succes in procesul de pregatire pentru: VIATA dragi elevi!

  Reply
 3. Mugur Rezmives

  Ce mai pot spune despre acest asdfgh o persoana publica ,cunoscut si peste hotare,cica m a vazut ca comentez ,pai daca nu te cunoaste nimeni esti tare în fata tastaturii ,n ai identitate ,cat despre prostie din start esti castigator prin prezenta ta cu acest nume si fara sa ti vada cineva tartacuta ,de fapt eu cu cine dialoghez?

  Reply
 4. mitru

  Parintii din asociatia asta mai bine si-ar supraveghea mai bine odraslele.Daca i-ar supraveghea discret cu detectivi particulari, in multe cazuri ar avea mari surprize.Si hai sa fim seriosi,nu cred ca este un unison intre dorinta parintilor si cea a adolescentilor,sa nu-mi spuna ca in cazul lor nu exista un conflict intre generatii.Ce mandrii suntem cand un copil este ales sa reprezinte interesele celorlalti, dar atunci cand ia o decizie care nu ne convine automat consideram ca este manipulat.Cata ipocrizie.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1