Asociatia Elevilor din Maramures, propunere catre Consiliul Local Baia Mare. Vezi ce solicita

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In contextul adoptarii bugetului local, AEM solicita acordarea burselor de merit in temeiul articolului 8, alin. 1, litera a), al Ordinului de Ministru 5576/2011 care prevede criteriile de acordare a burselor scolare.

Totodata, Consiliului Local ii este propusa introducerea unui abonament gratuit pe o linie, in raza municipiului Baia Mare, pentru elevii inmatriculati in unitatile de invatamant subordonate orasului.

Bursele reprezinta un stimulent pentru elevi in cadrul procesului educational, de aceea elevii care au obtinut media generala de cel putin 8,50 si nota 10 la purtare in anul scolar anterior, respectiv in primul semestru al anului scolar anterior, aflati in clasele de inceput ale invatamantului primar, gimnazial, liceal sau profesional se incadreaza in criteriile de acordare a burselor de merit conform Ordinului de Ministru 5576/2011.

Facilitatea transportului in comun fiind implementata si in alte orase este considerata benefica municipiului Baia Mare si raspunde nevoilor elevilor care invata la unitatile de invatamant de aici.

,,Ca asociatie reprezentativa a elevilor consideram ca un sitem educational de calitate depinde de o finantare corecta. Ne dorim ca elevii sa poata beneficia de toate facilitatile care li se pot oferi pentru a se dezvolta armonios si pentru a-si desfasura actul educational in cele mai bune conditii. Bursele scolare sunt esentiale pentru acestia, de aceea ne dorim ca acestea sa fie acordate in baza criteriilor de acordare a burselor.

Totodata, numarul mare de elevi care se deplaseaza la unitatea de invatamant la care invata cu autobuzul ne-a determinat sa solicitam o linie de transport in comun gratuita, fiecare elev avand posibilitatea de a alege linia pe care isi doreste sa o foloseasca gratuit. Speram ca propunerile noastre sa fie luate in calcul in momentul adoptarii bugetului si sa fie benefice pentru elevi”, a declarat Stefania Cinta, presedintele Asociatiei Elevilor din Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2