Asociatia Romana a Carnii: Pretul carnii de porc va creste, in medie, cu pana la 30%, incepand din aprilie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Pretul carnii de porc va creste in Romania, in medie, cu 15-30%, incepand cu luna aprilie, atrag atentia reprezentantii Asociatiei Romane a Carnii (ARC), intr-un comunicat de presa, transmis luni AGERPRES.

Potrivit ARC, in primul trimestru din 2017, pretul mediu de achizitie pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare fata de 2016, respectiv cu 12% peste valoarea inregistrata in 2015.

De asemenea, o crestere importanta s-a consemnat in ultimele 12 luni la pieptul de porc, unde pretul de tranzactionare s-a majorat cu 40%. De asemenea, la jambon s-a inregistrat o crestere a pretului de 25%, la fel si la alte piese rezultate din transare.

Conform datelor prezentate de Comisia Europeana in luna martie a acestui an, in cadrul Consiliului Economic al Observatorului pentru Piata Carnii, se estimeaza ca aceasta crestere a pretului carnii de porc va urma o curba ascendenta pana in a doua parte a anului 2017, cand va avea loc o stagnare.

Printre cauzele care au condus la cresterea pretului carnii de porc la nivel european se afla: cresterea semnificativa, in cursul anului 2016, a exportului de carne de porc in tarile asiatice, in special in China, Japonia si Hong Kong, respectiv scaderea efectivelor de porcine, la toate categoriile de varsta (de pana la—2,3% la exemplarele tinere intre 20-50 kg si de—1,1% la porcii la ingrasat intre 50-80 kg).

In plus, pe relatia China exporturile de carne de porc au reprezentat 44,9% din totalul exporturilor in tari terte a acestui produs. De altfel, in luna ianuarie 2017, a fost semnalata o crestere a exporturilor cu 20% mai mare fata de aceeasi perioada a anului 2016, suprematia detinand-o in continuare China, urmata de Hong Kong si Coreea de Sud, se arata in comunicatul ARC.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *