Asociatii implicate in sustinerea drepturilor consumatorilor solicita premierului inlocuirea sefului interimar al ANPC

Mai multe asociatii implicate in sustinerea drepturilor si intereselor consumatorilor din Romania solicita premierului Ludovic Orban inlocuirea Mihaelei Irina Ionescu de la conducerea interimara a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), argumentand ca o persoana care a folosit banii publici ai institutiei in scop personal nu ar mai trebui sa ocupe o functie publica, relateaza Agerpres.

“Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF), Asociatia pentru Apararea Drepturilor si Intereselor Consumatorilor (APCONS) si Asociatia CREDERE pentru Informarea, Consilierea si Educarea Consumatorilor in calitate de asociatii active si profund implicate in sustinerea drepturilor si intereselor consumatorilor din Romania, va solicita sa dispuneti neintarziat inlocuirea dnei Mihaela Irina Ionescu de la conducerea interimara a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor. Consideram ca o persoana care a folosit banii publici ai institutiei in scop personal, asa cum reiese dintr-un raport de audit financiar al Curtii de Conturi facut public in presa de curand, nu ar mai trebui sa ocupe nicio zi respectiva functie publica, daramite sa fie numita la conducerea acesteia, fie si interimar”, se arata intr-o scrisoare deschisa adresata premierului de catre reprezentantii asociatiilor mentionate.

Ei mai cer premierului ca inainte de a nominaliza pe cineva pentru postul de presedinte al ANPC sa se consultate cu reprezentantii societatii civile care sustin drepturile si interesele consumatorilor din Romania.

“Va solicitam ca inainte de a nominaliza pe cineva pentru postul de Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, care in opinia noastra ar trebui in mod obligatoriu sa fie o persoana care detine o vasta experienta in materia Protectiei Consumatorilor, sa va consultati cu reprezentantii societatii civile care sustin drepturile si interesele consumatorilor din Romania. Am apreciat deschiderea dumneavoastra de a va intalni cu principalii stakeholderi, pentru a le afla punctele de vedere la preluarea guvernarii si pentru a vedea care sunt prioritatile lor in perioada urmatoare. In calitate de stakeholder important in societate, va solicitam sa aveti o intalnire si cu asociatiile de consumatori, care reprezinta exact acea parte a societatii pe care s-a bazat si se bazeaza in continuare cresterea economica a Romaniei – consumatorii”, se mai precizeaza in scrisoarea transmisa premierului.

Horia-Miron Constantinescu a fost eliberat din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor printr-o decizie a premierului Ludovic Orban publicata, joi, in Monitorul Oficial.

Conform deciziei, pana la numirea conducatorului institutiei in conditiile legii, secretarul general al ANPC, Mihaela Irina Ionescu, va exercita atributiile presedintelui Autoritatii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1