ASSOC, prezenta la European Social Services Conference “Striving for Quality” de la Milano

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 600 de specialisti in asistenta sociala si servicii sociale din Europa si America s-au reunit la Milano, in Italia, pentru cea de-a 27-a Conferinta European Social Services (5-7 iunie 2019), s-a precizat pe site-ul www.assoc.ro

ASSOC, membra a European Social Network (ESN) incepand cu acest an, a fost reprezentata la reuniunea internationala de presedintele asociatiei, Florian Salajeanu, care, impreuna cu restul participantilor, a discutat despre calitatea serviciilor sociale, rolul autoritatilor locale in oferirea de sprijin specializat in domeniul asistentei speciale, precum si necesitatea formarii personalului.

Potrivit aceluiasi site, conferinta “Striving for Quality” a avut un program complex, dar tema principala a fost de identificare a celor mai bune solutii pentru cresterea calitatii ingrijirii si calitatii vietii in randul categoriilor vulnerabile, de la copii in situatii de risc pana la varstnici. Reuniunea internationala a reprezentantilor publici si privati care furnizeaza si dezvolta servicii sociale a pus in dezbatere probleme majore in domeniu, in contextul reconfigurarii politicilor europene si a schimbarilor socio-economice, respectiv demografice.

Florian Salajeanu, presedintele ASSOC: “Pentru noi este un bun prilej sa ne conectam la strategiile europene in domeniul serviciilor sociale si sa avem schimburi de experienta cu colegii europeni. La conferinta de la Milano au fost prezentari multiple, pe tematici diverse, care au format tabloul complet al politicilor in domeniu si au schitat strategiile de viitor. Traim intr-o Europa in schimbare, in care tehnologizarea excesiva, imbatranirea accentuata si procesul migratiei ne obliga la planificarea unor investitii pe termen lung in servicii sociale, investitii care sa puna accentul pe calitate si, mai ales, pe om.”

Oficialul asociatiei baimarene a enumerat si cateva dintre prezentarile si workshop-urile care i-au captat in mod deosebit atentia despre modele integrate de ingrijirie in centrele rezidentiale, managementul cazurilor sociale, servicii dezvoltate cu sprijinul persoanelor cu dizabilitati.
• Model of integrated care for residential facilities (Regional government of Catalonia, Spain)
• Reliance: improving the quality of life of single parents and their families (National Association of Directors of Social Care and Health – ANDASS, France)
• Integrated case management: improving outcomes for social services and users (Lombardy Region, Italy)
• Co-producing services with people with disabilities (Municipality of Randers, Denmark)

Conferinta este organizata anual de ESN, singura retea europeana de autoritati publice si private in domeniul serviciilor sociale. Cu prilejul reuniunii de la Milano, cei prezenti au marcat si implinirea a 20 de ani de activitate a organizatiei, potrivit www.assoc.ro.

ESN, cu sediul la Bruxelles, este partener strategic al Directiei Generale Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune din Comisia Europeana si are 125 de organizatii membre din 33 de tari. Romania este reprezentata in acest organism de Primaria Cluj-Napoca, Directia de Asistenta Sociala Baia Mare si patru organizatii private din Bucuresti si Arad. Din acest an si ASSOC s-a alaturat retelei europene.

Informatii si info: www.assoc.ro

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2