septembrie 23, 2021

Astazi: Ministrul Carmen Dan a evaluat pagubele inundatiilor de la Salistea de Sus

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ruperea de nori care s-a abatut asupra orasului Salistea de Sus in noaptea de miercuri spre joi, 15/16 mai 2019 a afectat 46 de gospodarii. In dimineata zilei de vineri, 17 mai 2019, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea si prefectul de Maramures, Vasile Moldovan s-au deplasat la Salistea de Sus, pentru a evalua pagubele produse de viitura.
Vizita de lucru a fost una de nivel inalt, la fata locului ajungand si ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. Dupa discutiile care au avut loc la Primaria orasului Salistea de Sus, echipa operativa s-a deplasat in zonele afectate de inundatii.

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne: ”Aceasta este particularitatea unor astfel de fenomene cu caracter de viitura. Vin cu o viteza uluitoare si trec la fel de repede. Pe mine ma intereseaza in ce masura putem noi sa sprijinim administratia locala si comunitatea din Salistea de Sus, dar am inteles ca echipele operative sunt deja in teren, pentru estimarea pagubelor produse. Un lucru este sigur: acolo unde sunt aceste alunecari de teren, zonele trebuie consolidate. Trebuie sa vedem cum putem ajuta administratia locala sa isi pregateasca un studiu geo pe aceste terenuri. Chiar daca oamenii au stiut ca isi ridica constructii pe zone inundabile, nu putem sa ii luam si sa ii mutam in alta parte, deci trebuie sa identificam cea mai buna formula pentru a veni in sprijinul lor. Trebuie sa intervenim in consolidarea malurilor si constructiilor, pentru a evita pe viitor astfel de evenimente neplacute.

Trebuie sa intelegem cu totii ca este o situatie neplacuta la nivel national, insa nu poti, in doi ani, sa faci ce nu s-a facut in 20 de ani. Insa Guvernul actual a intervenit mereu in ultima perioada si vom interveni si la Salistea de Sus. Cunosc cat de implicat si conectat este presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, la problemele comunitatii si vom rezolva problemele de la Salistea de Sus. Am vrut sa vad cu ochii mei despre ce e vorba, iar Ministerul Afacerilor Interne ofera mereu suport pentru comunitatile locale. In aceste zile de foc am avut mii de pompieri, politisti si jandarmi, care au intervenit in intreaga tara pentru a rezolva probleme similare.”

Primarul Stefan Iuga a declarat ca s-a intocmit un prim raport operativ care a fost prezentat ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, prefectului judetului Maramures, Vasile Moldovan si presedintelui Consiliului Judetean, Gabriel Zetea.

Stefan Iuga, primar: ”Nu am mai avut asemenea intemperii de peste 20 de ani, iar viitura ne-a luat prin surprindere. Sunt afectate 46 de constructii, curti si beciuri, probleme fiind inregistrate in intreaga localitate. Avem si doua alunecari de teren, speram sa primim sprijinul necesar atat de la Guvernul Romaniei, cat si de la Consiliul Judetean Maramures.”

Foto: CJ Maramures

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2