Aston Martin isi va dubla productia pana in 2025

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Constructorul de automobile de lux Aston Martin nu a inregistrat inca o incetinire a vanzarilor pe pietele sale principale si are drept obiectiv dublarea productiei pana in 2025, a declarat duminica directorul general Andy Palmer, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Producatorul britanic, ale carui automobile sportive sunt o prezenta constanta in filmele din seria James Bond, urmeaza sa produca 6.400 de vehicule in acest an, in pofida presiunilor exercitate de incetinirea cererii chineze si ingrijorarile cu privire la impactul Brexitului.

Compania intentioneaza sa produca 14.000 de automobile in 2025 iar marimea companiei ar urma sa creasca de patru ori comparativ cu cea din 2014, a precizat Andy Palmer. Acesta a mai spus ca Aston Martin va deveni si o companie foarte profitabila, dupa ce in 2017 a realizat un profit inainte de taxe de 87 milioane de lire sterline (111 milioane de dolari), primul sau profit inainte de taxe de dupa 2010.

„Bogatii devin mai bogati si vor mai multa personalizare” a declarat Andy Palmer cu ocazia Marelui Premiu la Formula 1 din Abu Dhabi, unde Aston Martin este sponsorul principal al echipei Red Bull.

Andy Palmer a dezmintit ideea ca exista o incetinire a vanzarilor pe pietele principale. Potrivit directorului general de la Aston Martin, in acest an comparativ cu anul trecut vanzarile companiei au crescut cu 185% pe piata din SUA, cu 133% in Asia-Pacific si cu 118% in China. „Pe partea de comercializare nu exista probleme. Piata din China a fost mai lenta dar nu pentru noi” a spus Andy Palmer.

In aceste conditii, CEO-ul Aston Martin este increzator ca profiturile vor fi mai mari in 2018 comparativ cu 2017, in pofida costurilor asociate cu oferta sa publica initiala din octombrie. „Daca vorbim de EBITDA atunci desigur ca vom vedea o crestere” a spus Palmer, fara a oferi cifre exacte.

Constructorul britanic de automobile de lux urmeaza sa lanseze noul sau vehicul de teren (SUV) la finele lui 2019. Palmer a dezvaluit ca mizeaza pe clientii care au deja un automobil marca Aston Martin in garajul lor, adaugand ca cererea pentru SUV-uri in regiunea Orientul Mijlociu si Africa de Nord (MENA) este similara ca marime cu cea din China.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2