Astronautul francez si colegul sau rus s-au intors cu bine pe Pamant

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Astronautul francez Thomas Pesquet si colegul sau rus, Oleg Novitski, s-au intors cu bine pe Pamant, dupa sase luni petrecute in spatiu, potrivit site-lui www.france24.com.

In jur de ora 14:10 GMT, capsula Soyuz a aterizat cu succes in stepele din Kazahstan, iar, potrivit primelor informatii transmise de NASA, cei doi membri ai echipajului se simt bine. Cel de-al zecelea astronaut francez plecat in spatiu, Thomas Pesquet, 39 de ani, a participat in total la 60 de experimente stiintifice si a realizat doua iesiri in spatiu pentru intretinerea ISS.

Comandantul de bord al capsulei Soyouz, Oleg Novitski, 45 de ani, este fost pilot al aviatiei militare ruse si tata a doua fetite. El a petrecut cinci luni pe ISS in 2012 si 2013. In actuala misiune, Novitski a realizat aproximativ 50 de experimente stiintifice pentru agentia spatiala rusa Roskosmos.

Echipa medicala a Agentiei Spatiale Europene (ESA) va supravegherea readaptarea la gravitate a celor doi astronauti care vor fi supusi apoi unei serii de teste medicale in scopuri stiintifice.

Navetele spatiale ruse Soyouz sunt singurul mijloc de transport in spatiu si de repatriere a echipajului statiunii orbitale dupa sistarea zborurilor navetelor americane, relateaza AGERPRES.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2