Atac armat in statul American Colorado: Cei doi tineri suspecti au fost inculpati pentru omucidere

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cei doi adolescenti care au deschis focul intr-o institutie scolara de la periferia orasului american Denver (Colorado) in 7 mai, ucigand un licean de 18 ani si ranind alte opt persoane, au fost acuzati oficial miercuri de omucidere si tentative de omor, informeaza joi AFP, titrat de Agerpres.

Devon Erickson, 18 ani, va trebui sa raspunda in total la 48 de capete de acuzare pentru omucidere, tentativa de omor, tentativa de incendiu si de furt. Tanarul, cu constitutie fragila si cu parul de o lungime medie vopsit in roz, potrivit imaginilor de la audiere retransmise de mass-media locale, a refuzat sa vorbeasca. El este acuzat de asemenea ca i-a furnizat celui de-al doilea suspect, minor, arme de mana folosite in timpul atacului, survenit in Highlands Ranch, la numai circa 10 kilometri de liceul Columbine, scena unuia dintre cele mai sangeroase atacuri din istoria americana, in 1999.

Maya McKinney, 16 ani, va trebui de asemenea sa raspunda la numeroase capete de acuzare, inclusiv omucidere. Biroul procurorului local intentioneaza sa o urmareasca penal ca pe o adulta, ceea ce ar putea avea impact asupra pedepsei. Pentru starea civila, Maya McKinney este de sex feminin, dar se considera un individ masculin si raspunde la prenumele de „Alec”.

Atacul a fost declansat la 7 mai la inceputul dupa-amiezii in liceul scolii STEM, institutie unde invata circa 1.800 de elevi de la clasele primare pana la liceu.

Un licean de 18 ani, Kendrick Ray Castillo, a fost ucis cu foc de arma dupa ce a incercat sa se interpuna intre agresori si colegii sai, interventie decisiva, potrivit martorilor. Mai multe sute de persoane erau asteptate sa asiste la o ceremonie in memoria lui, miercuri. Alti opt tineri, cu varste intre 15 si 18 ani, au fost raniti, insa toti au fost deja externati din spital. Primii politisti au sosit la locul atacului in aproximativ doua minute. Focuri de arma mai erau in curs, insa unul dintre cei doi suspecti fusese deja neutralizat de un agent de securitate armat aflat la post in scoala. Potrivit serifului comitatului Douglas, aceasta „reactie rapida” a permis evitarea unui bilant mult mai sumbru.

Atacurile cu focuri de arma in mediul scolar au devenit frecvente in SUA, alimentand o vie polemica cu privire la cantitatea de arme de foc aflate in circulatie in aceasta tara: 393 de milioane de exemplare pentru 326 de milioane de locuitori, inclusiv copii, potrivit unui studiu.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole