Atac la Ierusalim: Hamas dezminte revendicarea SI

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Hamas si stanga palestiniana au afirmat in cursul noptii de vineri spre sambata ca cei trei palestinieni impuscati la Ierusalim dupa ce au ucis o politista israeliana proveneau din randurile lor, dezmintind revendicarea grupari jihadiste Stat Islamic (SI), relateaza AFP, titrat de Agerpres.

* O politista din Israel a fost injunghiata iar trei atacatori au fost impuscati.

„Revendicarea Stat Islamic este o incercare de a tulbura apele”, a afirmat intr-un comunicat Sami Abu Zouhr, purtatorul de cuvant al miscarii islamiste palestiniene la Gaza. Atacul, a adaugat el, a fost comis de „doi luptatori palestinieni din Frontul Popular de Eliberare a Palestinei (FPEP, stanga istorica palestiniana), iar al treilea era din Hamas”.

El a subliniat ca acest atac este „un raspuns natural la crimele ocupantului” israelian, termeni utilizati de miscarea la putere in Fasia Gaza pentru fiecare atac de la inceputul lui octombrie 2015 dintr-un val de atentate comise in special de tineri izolati inarmati cu cutite.

FPEP, intr-un comunicat, a precizat ca Bara Ata, 18 ani, Ussama Ata, 19 ani, si Adel Ankush, 18 ani, au comis acest atac „in linia rezistentei si pentru a raspunde la crimele ocupantului”.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2