Atac la Munchen: Autorul atacului, un germano-iranian in varsta de 18 ani din oras, s-a sinucis

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

atac terorist munchenAutorul atacului de la Munchen, in sudul Germaniei, care a facut noua morti este un germano-iranian de 18 ani ale carui motivatii sunt in acest stadiu “complet necunoscute”, a afirmat sambata seful politie locale, scrie AFP. “Autorul este un germano-iranian de 18 ani, din Munchen”, care nu era cunoscut de serviciile de politie si traia “de multa vreme” in capitala Bavariei, cu dubla cetatenie germana si iraniana, a declarat Hubertus Andrae in cursul unei conferinte de presa.

“Motivatiile raman deocamdata complet necunoscute”, a adaugat el. Comandantul politiei a mentionat ca atacatorul a strigat ceva inainte de a trece la actiune, insa a subliniat ca pana in prezent nu s-a stabilit cu exactitate despre ce este vorba.

Tanarul a deschis focul la inceputul serii in directia persoanelor care ieseau dintr-un restaurant McDonald’s, apoi a continuat atacul intr-un centru comercial din vecinatate, dupa care a reusit sa fuga. O patrula de politie l-a ranit cu o arma de foc, insa tanarul a continuat sa fuga. Corpul sau fara viata a fost regasit mai tarziu, in jurul orelor 18.30 GMT, de catre politie, care a constatat ca el s-a sinucis.

Fortele de ordine au crezut initial ca au de-a face cu trei autori, pentru ca o masina suspecta cu doi barbati in interior a fost vazuta de martori in timp ce se indeparta cu viteza de locul tragediei. “S-a dovedit ca cei doi nu aveau absolut nicio legatura cu faptele”, a afirmat Hubertus Andrae. Bilantul atacului armat s-a stabilit la noua persoane ucise de adolescent, plus autorul care s-a sinucis. Pe de alta parte, 21 de persoane au fost ranite, dintre care trei in stare foarte grava, viata lor fiind in pericol, potrivit sefului politiei.

El a adaugat ca printre raniti se afla copii, iar printre cei decedati sunt “persoane tinere”, mai scrie AFP.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *