Atacuri cu drone: Politica americana ramane neschimbata 

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Casa Alba a declarat marti ca politica americana in materie de lovituri cu drone in tari terte ramane neschimbata, dupa ce anterior afirmase contrariul prin vocea lui Sean Spicer, purtatorul de cuvant al lui Donald Trump, relateaza France Presse, informeaza AGERPRES.

“Politica americana privind posibila tintire a cetatenilor americani nu s-a schimbat”, a indicat agentiei franceze de presa Sarah Sanders, purtatoare de cuvant a executivului de la Washington, evocand pozitia lui Eric Holder, fost ministru al justitiei in administratia presedintelui Barack Obama, potrivit caruia aceasta optiune este legala in anumite cazuri.

Sean Spicer afirmase anterior ca niciun american nu va fi mai fi “niciodata luat la tinta”.

“Statele Unite nu iau si nu vor lua in mod deliberat la tinta membri ai familiilor teroristilor”, a adaugat Sarah Sanders. La sfarsitul anului 2015, in timpul campaniei electorale, Donald Trump afirmase ca este favorabil unei astfel de abordari.

In septembrie 2011, moartea imamului americano-yemenit Anwar al-Awlaki in Yemen, ucis intr-un atac cu drona, a provocat polemici in SUA.

Unii experti se intreaba daca presedintele SUA are dreptul sa autorizeze uciderea unui cetatean american in strainatate in numele luptei impotriva terorismului. “Cand un american merge in strainatate ca sa poarte razboi impotriva SUA si pe care nici Statele Unite, nici partenerii sai nu sunt in masura sa-l captureze inainte ca el sa comita un complot, nationalitatea sa nu ar trebui sa-l protejeze”, argumentase Barack Obama, in apararea deciziei sale.

Cel putin 14 presupusi combatanti Al Qaida si un soldat american au fost ucisi duminica intr-o prima operatiune de comando desfasurata de SUA in Yemen de la venirea lui Donald Trump la putere.

O fiica a lui Anwar al-Awlaki figureaza printre victime, a indicat un membru al familiei sale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *